Mam odkurzacz pionowy, nie wyobrażam sobie że wpadają tam gile i za każdym razem muszę go otwierać myć i czyścić, a nie chce żeby tam zalegały niewiadomo ile, więc dla mnie jest oczywiście myciem po każdym użyciu
Do odkurzacza nie wlatują gile a zatrzymują się w karatku .
A czyszczenie katarka to 15 sekund szczoteczka dołączoną do niego, dwa elementy tylko otwierasz i czyścisz w środku aspirator
A to widzisz, na forum dużo czytałam i dziewczyny pisały, że te gile tam zalegają w odkurzaczu i to potem śmierdzi, więc tak te to sobie wyobrażałam, ale skoro jest tak jak mówisz to może się po czasie na niego zdecyduję.
Nawet do rurki Ci gile nie wlatują, przynajmniej nam nie wlatywaly ![]()
U nas to samo, nawet do zbiorniczka te gile nie wpadają. To jest męczące z pionowym odkurzaczem że trzeba go trzymać, dziecko przytrzymać i ręki brakuje. Mi się nigdy samej nie udało bez męża odciągać smarków ![]()
Dobra, kupię dwa
elektryczny jak będę sama to domu i katarek jak będziemy razem z mężem ![]()
ja nie mogłam odkurzaczem odciągać. nie dość że dostawał szału po włączeniu odkurzacza to sam proces odciągania w pewnym momencie stał się jak zapasy sumo🫣
wtedy znalazłam najtańszy mobilny podobny jak “pingwinek” alr przy solidnym katarze i zabkowaniu nie podolal i stal się nieszczelny. gile wpadły do środka
pozniej ratowałam sie by “kkatarek” taki jak do odkurzacza podpiąć pod laktator ale to ze przerywane “ssanie” to mnie denerwowało i narazie po zakupie mesmed mam nadzieję że podziala jak najdłużej
Czytałam opinie, że oby nie odkurzacz…
Natomiast, wiele razy z pozytywnymi opiniami spotkałam się właśnie z aspiratorem z Canpol.
Dokładnie ten:
https://canpolbabies.com/p/canpol-babies-elektryczny-aspirator-do-nosa-easynatural
Niewiele ponad 100 zł, więc wydaje się, że można zainwestować ![]()
A czemu nie odkurzacz?
Wygoda w użyciu?, szczerze - nie wiem ![]()
Ja dostalam Babyono , dobrze trzyma baterie , poreczny , ladowany na usb . Nie mam na co narzekac i koszt tez nieduzy , dodatkowo melodyjki uspokajajace i kilka mocy ssania
A no chyba że tak no to faktycznie bo trzeba ten odkurzacz brać itp no ale przetnie korzystasz non stop z niego tylko przy katarze
Zaczęłam używać ten z Canpol i jestem zaskoczona skutecznością
Tak samo. Jakos nie wierzyłam w skuteczność bo to takie małe urządzenie a jednak działa
Również słyszałam, że ten z Canpol jest fajny, nie miałam jeszcze możliwości go używać ale opinie słyszałam same pozytywne. ![]()
Ja akurat odkurzacza sobie nie wyobrażam. Córka nie ma kataru, ale często ma po prostu kozy w nosie, przez które świszczy czy chrapie, więc i tak prawie codziennie używam aspiratora. Chyba bym spazmy dostała, jakbym miała ten odkurzacz codziennie targać
To racja ten do odkurzacza to tylko przy porządnym katarze. Ja mam ten do odkurzacza i ten z Canpola o ile mały już powiedzmy że smarka to faktycznie jak ma kozy w nosie to wyciągam tym przenośnym
Nooo ale jestem w szoku wszystko pięknie wciąga ![]()
Canpol babies albo Mesmed są bardzo dobre
moja coreczka już 2 razy miała katarek a na ogół ma problemy z noskiem więc codznnie używany