Ja zawsze miałam niska hemoglobinę, więc w ciąży tym bardziej spadła.
Brałam dodatkowo żelazo i witaminy dla kobiet w ciąży.
Po porodzie przy karmieniu też brałam witaminy i jakoś hemoglobina jest w normie.
ja po poroddzie również bralam takie witaminki.
ja zawsze mialam dobre wyniki ale znajoma miala anemie, a anemia w pierwszym trymestrze ciąży może spowodować wady wrodzone dziecka wiec trzeba ja leczyc
na ogół jest tak, że im większe dziecko tym spadek hemoglobiny jest większy i anemia często pojawia się pod koniec ciąży dlatego trzeba ją regularnie kontrolować
To prawda pod koniec ciąży trzeba uważać na brak witamin.
ja od początku ciąży brałam witaminy i wyniki całą ciążę były prawidłowe, po porodzie nadal biorę witaminy żeby wzmocnić osłabiony organizm
ja tez cały czas brałam witaminy i wszystkie wyniki były w porządku
jedni uważaja że witaminki w ciaży sa dobre inni są im przeciwni.
mi nawet witaminki nie pomagaly
ja brałam witaminy, gin mi zapisał
ja również brałam witminki bo mi lekarz przepisywał. Nic mi sie nie stało. było wszystko ok.
mi nawet poprawiły się wyniki po tych witaminach
ja calą ciąże miałam bardzo dobre wyniki badań krwi.
mnie położna po chwaliła za super morfologie i mówiła że mam jesc dużo mięsa i warzyw bogatych w żelazo i wapń i tłustych ryb bo w tym okresie ciąży jest to bardzo ważne i zapotrzebowanie wzrasta .ja nie biorę żadnych witamin nieraz wita c i magnez a do 4 miesiaca i przed ciążą kwas foliowy
gdy ja byłam w ciaży to mój lekarz prowadzacy powiedział, że mało kto ma tak dobre wyniki w ciąży jak ja. Miło mi sie zrobiło coś takiego słysząc.
odpowiednia dieta i dodatkowo witaminy brane jako suplement diety pozwalaja na utzrymanie dobrych wynikow
Powinno sie stosowac do wielu zaleceń aby nie pogorszyć sobie wyników.
najlepiej dbać o dietę od początku, żeby później nie musieć brać zastrzyków w szpitalu kiedy żelazo bardzo spadnie, tak niestety było u żony brata