Aparat fotograficzny dla dzieci

Nie kupowałam, ale moja znajoma kupiła taki aparat dla swojego dziecka. Poleca zwrócić uwagę na trwałość, by aparat wytrzymał upadki, oraz łatwość obsługi. Fajnym dodatkiem są opcje robienia zdjęć przód/tył i nagrywania filmików, bo rozwijają kreatywność malucha. Ważne też, żeby miał dobrą baterię 

Ja teraz z temu zamawiam to chyba to samo 

Tak z temu są spoko

W zeszłym roku kupowałam dziecku aparat i uważam, że nie ma co inwestować w jakiś bardzo drogi sprzęt, ponieważ dziecko i tak na początku nie będzie potrafiło wykorzystać tych wszystkich dodatkowych opcji. Czasami mam wrażenie że im prostsza zabawka tym lepiej. 

Sprawa wygląda inaczej jeżeli mamy w domu starsze dziecko, ono będzie już potrafiło wykorzystać dodatkowe opcje aparatu i będzie rozwijać jego kreatywność. 

Widziałam fajny aparat firmy barbie w smyku w promocji z 600zl na 350 ;) ale to i tak dużo (tak mi wydaje się )

Kupiliśmy chrześniakowi aparat dla dzieci i to był strzał w dziesiątkę! :blush: Zwróć uwagę na prostą obsługę, wytrzymałość, dobrą jakość zdjęć i czy ma 2 kamerki (przód/tył). Fajnie, jeśli nagrywa też filmiki. Nasz ma też gry, ale to akurat niekonieczne.