Nie kupowałam, ale moja znajoma kupiła taki aparat dla swojego dziecka. Poleca zwrócić uwagę na trwałość, by aparat wytrzymał upadki, oraz łatwość obsługi. Fajnym dodatkiem są opcje robienia zdjęć przód/tył i nagrywania filmików, bo rozwijają kreatywność malucha. Ważne też, żeby miał dobrą baterię
Ja teraz z temu zamawiam to chyba to samo
Tak z temu są spoko
W zeszłym roku kupowałam dziecku aparat i uważam, że nie ma co inwestować w jakiś bardzo drogi sprzęt, ponieważ dziecko i tak na początku nie będzie potrafiło wykorzystać tych wszystkich dodatkowych opcji. Czasami mam wrażenie że im prostsza zabawka tym lepiej.
Sprawa wygląda inaczej jeżeli mamy w domu starsze dziecko, ono będzie już potrafiło wykorzystać dodatkowe opcje aparatu i będzie rozwijać jego kreatywność.
Widziałam fajny aparat firmy barbie w smyku w promocji z 600zl na 350 ;) ale to i tak dużo (tak mi wydaje się )
Kupiliśmy chrześniakowi aparat dla dzieci i to był strzał w dziesiątkę!
Zwróć uwagę na prostą obsługę, wytrzymałość, dobrą jakość zdjęć i czy ma 2 kamerki (przód/tył). Fajnie, jeśli nagrywa też filmiki. Nasz ma też gry, ale to akurat niekonieczne.