O tego nie slyszalam
Pierwsze słyszę o tym że na.nawilzenie dobre.jest.maslo shea. Muszę.poczytac.
U nas sól fizjologiczna wchodzi tylko przy katarku. Tak na codzień do czyszczenia to wacik i woda przygotowaną. I pod nosek jak widzę że jest wysuszona skóra np przy katarku to ja smaruje troszkę kremem nivea
Też o tym nie słyszałam . Jak widzę że jets sucho to króla soli u mnie się sparwsW
Raczej używałam tego ręcznego aspiratora do nosa. Dlatego jestem bardzo zaintrygowana nowością od canpol babies. Laktatorem elektrycznym połączonym z aspiratorem. Z pewnością to będzie hit. Bardzo lubię takie gadżety.
U nas sprawdza się aspirator elektryczny, Novama Pingo.
MojeM , Spojrzałam na laktator po Twojej wiadomości. Wiele zastosowań w jednym urządzeniu. Ciekawi ten intrygujący wynalazek:)
Też mnie ciekawi ten laktator z aspiratorem. Jestem już zmęczona ręcznym odciąganiem wydzieliny, u nas to się nie sprawdza. A znów za każdym razie wyciągać odkurzacz to też sporo zachodu. Już raz obudziłam dziecko jak chciałam schować odkurzacz po całej akcji odciągania.
Mam aspirator do nosa elektryczny służy nam już 5 lat. Ale zazwyczaj używałam go przy katarze, a tak to nie za często
My mamy Katarek. Używamy z odkurzaczem.
A ten laktator z aspiratorem- wydaje się fajna opcją.
ja mam taki do odkurzacza i z akumulatorem oba się sprawdzają .
Mam katarek do odkurzacza ale używam tylko przy katarze. Do codziennej pielęgnacji sól fizjologiczna albo woda morska do psikania a jeżeli jest coś w nosku biorę patyczek do ucha nasączane solą fizjologiczna i wyjmuję glutka tak mi położna podpowiedziała. Codziennym używaniem aspiratora do odkurzacza można podrażnić śluzówkę i zrobi się tzw przewlekły katar
Karoliga My odkurzacz też podłączamy jak już są duże gile. Na codzień woda mordka disnemar.
O tak też mamy tę wodę i też psikam zazwyczaj na noc ale jak widzę że w nosku jest ,,koza,, to wyciągam ją patyczkiem do ucha namoczonym w soli fizjologicznej.
U nas zwykła gruszka sprawdza się w 100%. Może jak będzie dziecko troszkę większe to kupimy aspirator.
A ja jakoś do gruszki się nie mogę przekonać
Też nie jestem przekonana do gruszki, bo nie da się jej porządnie umyć w środku, więc bakterie mogą się zbierać. Też staram się nie używać aspiratora zbyt często, ale moje dziecię ciągle ma jakieś gile w nosie i czasem ciężko jest je wyciągnąć inaczej.
Dziewczyny czy macie sposoby na oswojenie dziecka z odciąganiem gili? Mój syn (3 miesiące) ostatnio co odciąganie krzyczy coraz bardziej. Odciągam katarkiem podłączonym do odkurzacza. Wiem że większości dzieci się to nie podoba, ale może komuś udało się zbudować pozytywną relację dziecko-aspirator?
kolejne pytanie czy odciagacie codziennie? Kataru nie ma ale babole wiecznie widać w nosie, nieraz słychać jak przeszkadza mu w oddychaniu. I jeszcze jedno czy zauważyłyście różnice z nawilżaczem powietrza w sypialni i bez? Zastanawiam się nad zakupem
JA moge powiedziec ze tego Nie Polecam, wogole nie ciagnie , ma slaba moc chyba ze na niemowlaku by sie sprawdzil ale na takim 3 latku wogole nic nie wyciaga ![]()
Dzięki, wiem już czego nie brać
ale widzę że na allegro jest inny model tej firmy z całkiem sporą ilością dobrych opinii ![]()