U nas przeszliśmy przez 12 butelek i ostatecznie przypasowała Philips avent
U nas hedna byla z acen i wgl sie nie sprawdzaly , jesli chodzi o butelki przy pierwszym to z canpol najlepiej
Canpol też faktycznie najlepiej się u nas sprawdziły, proste i wygodne
O do tego nie są drogie więc tak naprawdę na każdą kieszeń
U nas sprawdziła sie butelka z tommee tippe kształt smoczka pasował córce i synkowi . Mamy także nową butelkę antykolkową od canpola i również jest świetna ma w dwnku odpowietrznik którym odprowadza nagromadzone powietrze i dzieki temu dziecko nie połyka pecheżykow powietrza.
Super bo wlasnie często się tego nie widzi i pytania nowych osób są pomijane i nikt nie odpowiada lub za jakieś kilka dni. Super
My zaczynalismy od Dr Brown z racji wczesniactwa byla dla nas najlepsza bo jest łatwa butelką, wczesniej kupilam Avent ale w szpitalu powiedzieli, ze to teudna butelka i karmilismy sie na początku wlasnie tym Brownem. Teraz w domu na szczedcie tylko pierś
ale czasami jak zostawiamy z kims mała to nawet tym Aventem juz zjada ale fkatucznie widzę roznice miedzy tymi dwoma butelakmi, z Aventu je jej sie trudniej, potrzebuje wiecej czasu.
My kupiliśmy butelkę od Sauvinox z polecenia koleżanki i właśnie testujemy
pierwsze wrażenie super, synek od razu chwycił. Przypomina brodawkę, trzeba się „namęczyć” żeby coś poleciało więc nie zaburza też ssania piersi jeśli planujecie być KPI
pierwsze wrażenie na plus ![]()
W pierwszej ciąży jak chodziłam na szkołę rodzenia to dostałam od położonej butelki lovi, nie znałam się na butelkach, a że miałam za darmo to stwierdziłam że innych kupować nie będę. Używaliśmy je cały czas. Teraz kupiłam dwie, też z lovi. Słyszałam że dzieci czasami nie akceptują niektórych butelek więc jestem bardzo ciekawa czy mój maluszek polubi te z lovi, chociaż nie ukrywam że też bardzo zależy mi na karmieniu piersią bo wcześniej nie mogłam za długo niestety
Do takich niezaburzających ssania należy też MamaFeel z Lovi i Philips Avent ![]()
Ta z woreczkiem w środku? Jeśli tak to żadna mnie nie wkurzyła jak ta
strasznie irytujące jest wycieranie po podgrzaniu bo wlatuje woda w ten dekielek pod woreczkiem i trzeba rozbierać po podgrzaniu przed podaniem. A mi się trafił niecierpliwy egzemplarz i każda sekunda była ważna ![]()
Tak to ta, tylko ja jestem KPI więc trochę inaczej ![]()
Ja też byłam ! I powiem ci że mój syn nie zaakceptował żadnej butelki a testowaliśmy ich 5
czemu inaczej?
jezeli ma dziecko odrzucic piers czy butelkę to i tak to zrobi niezaleznie co bys nie wymyslila
pozatym kazde dziecko jest inne
sama myslalam ze piers czy mleko odrzuci bo dostal butelke a miewal dni ze sie domagal piers mimo ze byl glownie na butelce. dostawal i moje i mm
a tak naprawdę butelka byla dobrana tylko i wyłącznie pod to by dobrze mu sie pilo, jak najmniej kolek jak najmniejszy przeplyw i zmniejszalo ulewanie
Dokładnie. Mój synek zaczął odrzucać po 5 tygodniach karmienia mieszanego, tydzień jeszcze udawało mi się karmić w nocy bezpośrednio z piersi ale i to się skończyło. Używałam właśnie suavinexa i lovi mamafeel, później jeszcze avent. Gdybym mogła cofnąć czas wybrałabym dokarmiane alternatywne np drenem ale już za późno. Jak ma odrzucić to i tak odrzuci nawet na najlepszej butelce
no wiec wlasnie o tym wlasnie mowie ze niezaleznie co zrobimy jak ma odrzucic to tak będzie
moj mial obojetne czybutelka czy piers a czasem domagal sie piersi mimo ze z butelki mial latwiej bo wiecej lecialo
wszystko zalezy czy miał potrzebne wyciszenia i piers go uspokajala
karmilam kpi 8msc i gdyby nie to ze zaczal odrzucac moje mleko przez madrosci pediatry to pewnoe duzo dluzej bym odciagala
ale sie skonczylo jak skonczylo
Tak to prawda bo Avent jest trudna butelką. W szpitalu odradzili na poczatek te butelkę ale powiedzieli, ze pozniej sie przyda i faktycznie po jakims czasie dziecko zaakceptowało ją, mimo ze pije sie z niej trudniej.
moze byc trudna bo jest responsywna
ale jezeli dziecko bardzo mocno ssie aż sie krztusi i ulewa przez to to powinna sie bardzo sprawdzić
My próbowaliśmy tego drenu, ale ja nie wiem może mieliśmy takie z za duża średnica, bo strasznie to mleko wszędzie się lało i z tego zrezygnowaliśmy
Drenu? Tzn ? Pierwszy raz się z tym spotykam?