Butelka do karmienia

U nas przeszliśmy przez 12 butelek i ostatecznie przypasowała Philips avent

1 polubienie

U nas hedna byla z acen i wgl sie nie sprawdzaly , jesli chodzi o butelki przy pierwszym to z canpol najlepiej

1 polubienie

Canpol też faktycznie najlepiej się u nas sprawdziły, proste i wygodne

O do tego nie są drogie więc tak naprawdę na każdą kieszeń

U nas sprawdziła sie butelka z tommee tippe kształt smoczka pasował córce i synkowi . Mamy także nową butelkę antykolkową od canpola i również jest świetna ma w dwnku odpowietrznik którym odprowadza nagromadzone powietrze i dzieki temu dziecko nie połyka pecheżykow powietrza.

Super bo wlasnie często się tego nie widzi i pytania nowych osób są pomijane i nikt nie odpowiada lub za jakieś kilka dni. Super

1 polubienie

My zaczynalismy od Dr Brown z racji wczesniactwa byla dla nas najlepsza bo jest łatwa butelką, wczesniej kupilam Avent ale w szpitalu powiedzieli, ze to teudna butelka i karmilismy sie na początku wlasnie tym Brownem. Teraz w domu na szczedcie tylko pierś :slightly_smiling_face: ale czasami jak zostawiamy z kims mała to nawet tym Aventem juz zjada ale fkatucznie widzę roznice miedzy tymi dwoma butelakmi, z Aventu je jej sie trudniej, potrzebuje wiecej czasu.

My kupiliśmy butelkę od Sauvinox z polecenia koleżanki i właśnie testujemy :slight_smile: pierwsze wrażenie super, synek od razu chwycił. Przypomina brodawkę, trzeba się „namęczyć” żeby coś poleciało więc nie zaburza też ssania piersi jeśli planujecie być KPI :slight_smile: pierwsze wrażenie na plus :slight_smile:

W pierwszej ciąży jak chodziłam na szkołę rodzenia to dostałam od położonej butelki lovi, nie znałam się na butelkach, a że miałam za darmo to stwierdziłam że innych kupować nie będę. Używaliśmy je cały czas. Teraz kupiłam dwie, też z lovi. Słyszałam że dzieci czasami nie akceptują niektórych butelek więc jestem bardzo ciekawa czy mój maluszek polubi te z lovi, chociaż nie ukrywam że też bardzo zależy mi na karmieniu piersią bo wcześniej nie mogłam za długo niestety

Do takich niezaburzających ssania należy też MamaFeel z Lovi i Philips Avent :blush:

Ta z woreczkiem w środku? Jeśli tak to żadna mnie nie wkurzyła jak ta :sweat_smile: strasznie irytujące jest wycieranie po podgrzaniu bo wlatuje woda w ten dekielek pod woreczkiem i trzeba rozbierać po podgrzaniu przed podaniem. A mi się trafił niecierpliwy egzemplarz i każda sekunda była ważna :joy:

Tak to ta, tylko ja jestem KPI więc trochę inaczej :slightly_smiling_face:

Ja też byłam ! I powiem ci że mój syn nie zaakceptował żadnej butelki a testowaliśmy ich 5

czemu inaczej?
jezeli ma dziecko odrzucic piers czy butelkę to i tak to zrobi niezaleznie co bys nie wymyslila
pozatym kazde dziecko jest inne
sama myslalam ze piers czy mleko odrzuci bo dostal butelke a miewal dni ze sie domagal piers mimo ze byl glownie na butelce. dostawal i moje i mm
a tak naprawdę butelka byla dobrana tylko i wyłącznie pod to by dobrze mu sie pilo, jak najmniej kolek jak najmniejszy przeplyw i zmniejszalo ulewanie

Dokładnie. Mój synek zaczął odrzucać po 5 tygodniach karmienia mieszanego, tydzień jeszcze udawało mi się karmić w nocy bezpośrednio z piersi ale i to się skończyło. Używałam właśnie suavinexa i lovi mamafeel, później jeszcze avent. Gdybym mogła cofnąć czas wybrałabym dokarmiane alternatywne np drenem ale już za późno. Jak ma odrzucić to i tak odrzuci nawet na najlepszej butelce

1 polubienie

no wiec wlasnie o tym wlasnie mowie ze niezaleznie co zrobimy jak ma odrzucic to tak będzie
moj mial obojetne czybutelka czy piers a czasem domagal sie piersi mimo ze z butelki mial latwiej bo wiecej lecialo
wszystko zalezy czy miał potrzebne wyciszenia i piers go uspokajala
karmilam kpi 8msc i gdyby nie to ze zaczal odrzucac moje mleko przez madrosci pediatry to pewnoe duzo dluzej bym odciagala
ale sie skonczylo jak skonczylo

Tak to prawda bo Avent jest trudna butelką. W szpitalu odradzili na poczatek te butelkę ale powiedzieli, ze pozniej sie przyda i faktycznie po jakims czasie dziecko zaakceptowało ją, mimo ze pije sie z niej trudniej.

@DominikaM89

moze byc trudna bo jest responsywna
ale jezeli dziecko bardzo mocno ssie aż sie krztusi i ulewa przez to to powinna sie bardzo sprawdzić

My próbowaliśmy tego drenu, ale ja nie wiem może mieliśmy takie z za duża średnica, bo strasznie to mleko wszędzie się lało i z tego zrezygnowaliśmy

Drenu? Tzn ? Pierwszy raz się z tym spotykam?