Chłopczyk czy dziewczynka?

mi lekarz powiedział że bedzie dziewczynka i jest dziewczynka. A każdy mi mówił ze bedzie chłobczyk po była m po terminie

też mam kochaną córeczkę zgodnie z tym co powiedział lekarz ale niektórzy twierdzili że patrząc na brzuszek to chłopiec musi być

Moje pierwsze dziecko to chłopiec. teraz, w drugiej ciąży wiedziałam po prostu, ze będzie dziewczynka - czułam się całkiem inaczej, niż przy synku, inne potrzeby, inne zachcianki. I sprawdziło się

ja myślałam że będzie dziewczynka ale usg pokazało inaczej

ja myslałam ze dziewczynka a mąż ze chłopiec i wyszło na jego :wink:

Troszkę nie wierzę w przesądy na temat płci dzicka, chociaż jak okazało się na USG, że będzie chłopczyk i postanowiliśmy tą wiadomością podzielic się z teściową, to ona stwierdziła, że po kształcie brzucha już dawno wiedziała, że będzie to chłopczyk

Ja przez cala ciaze nie wymiotowalam nie mialam nudnosci, jadlam kwasne, brzuch jak pilka…i bedzie dziewczynka;))

ale się zrymowało :smiley:

ja sie dowiedzialam pod koniec ciazy ze to bedzie dziewczynka, nastawialam sie jednak na chlopca ale coreczke kocham bardzo :slight_smile: mimo iz przez ciaze byla “malym Kubusiem” (narzeczony ma Kuba na imię), w przesady nie wierzylam

Ja w przesądy tez nie wierze, ale teraz miałam przeczucie po prostu :slight_smile:

Jeżeli przesąd się sprawdza, to moim zdaniem czysty przypadek, w końcu jest 50% szans, a uroda każdej z nas w ciąży jest inna, a np. kształt brzucha zależy od naszej budowy fizjologicznej, a nie tego, czy nosimy w brzuszku chłopca, czy dziewczynkę

ale wiecie mimo ze podobno ma byc dziewczynka kupilam tylko 1 rozowe body;) wszystko sie moze wydarzyc, ale nie ukrywam ze od samego poczatku czulam ze to ona;)

ja tez czulam ze bedzie corcia a mam synka :slight_smile:

Noooo, dlatego jest tez cos takiego jak usg, które nam może powiedziec, co będzie :wink:

nieraz usg pokaże inaczej

ja mam core - ochota na slodkie u mnie sie sprawdzila ale lezala ze mna pewna pani i ona mialla ochote na kwasnee a tez urodzila corke

ważne by było zdrowe

już zdarzyło sie nie raz że USG nie daje 100% pewnośći :slight_smile:

Kajeczka, zgadza się, ale to tez zalezy na jakim sprzęcie z usg lekarz robi badanie no i czy jest zwykłym ginekologiem (takim co to nie ma usg w gabinecie) czy tym bardziej wykwalifikowanym… U mnie synek od poczatku pokazywał, co miał między nogami - nie dało się tego pomylić z niczym innym :slight_smile: I teraz podobnie dokładnie widzieliśmy córeczkę :slight_smile:

ja się w 5 mies dowiedziałam, ze to córcia