Też miałam chustę z tej firmy
są super
drugie dziecko przy niej ogarniam xd
Trochę wrócę do tematu nosideł. Nie udało mi się chustonoszenie ale mam nadzieję że w nosidłem się polubię
od kiedy zaczęłyście wkaldac maluchy w nosidło? Pytałam fizjo i ona zaleca dopiero zaczynać gdy dziecko siedzi. A ja mam 5 miesięcznego bobasa który już swoje waży ale jeszcze nie siedzi nie spieszy mu się do tego. Czekałyście aż wasze dzieci były siedzące czy wkładałyście szybciej?
Myślę, że posłuchałabym tu fizjoterapeuty, który na pewno ma większą wiedzę na ten temat, niż my na forum. Podejrzewam, że chodzi tu o kręgosłup malucha.
Ja wkładałam swoją córkę jak miała lekko ponad pół roku, ale wtedy już siedziała stabilnie
Mój bratanek był bardzo przywiązany do swojej mamy, potrzebował bardzo dużo bliskość, do tego stopnia, że pójście bratowej do toalety to był płacz na pół ulicy… Bratowa podczas prac domowych nosiła go w chuście i było to kompromisowe rozwiązanie dla nich obojga.
U nas fizjo mówiła że możemy już używać mimo że syn nie siedział. Ale on tego nie lubił więc użyliśmy parę razy.
W sumie 5 mscy to już z pomocą siedzi? Chyba o to chodzi? I tak jest asekurowane to moim zdaniem ok, ale zawsze warto pogadać z fizjoterapeutą;)
Dziewczyny moer studio organizuje warsztaty z chustonoszenia za darmo :
30.01 - Wrocław, 10.02 - Kraków
Może któraś z was jest z okolic i ma ochotę to można się zapisać przez formularz który jest wrzucony na story u nich na ig ![]()
Na takich warsztatach udostępniają wam swoje chusty ![]()
O nieee, na Wrocław już zakończyły się zapisy
ale może uda się z listy rezerwowej
tyle czekałam aż wrzuca warsztaty we Wrocławiu i przegapiłam ![]()