Ciąża rok po roku - jak przetrwać?

ja sobie nie wyobrażam ciąży rok po roku ani trochę

Trudny czas dla kobiety i dla pierwszego dziecka.

to wielkie wyzwanie dla organizmu

Ciąża rok po roku to spore obciążenie dla organizmu

planujemy kolejną ciążę raczej za jakieś 2 lata

Ja mam dzieci z różnicą wieku 22 miesiace i mamy wózek dla rodzenstwa. Świetna sprawa

Ciezko ciezko. U nas 4 lata roznicy a jest ciezko

Mój partner coś wspomina żeby szybko postarać się o drugie dziecko, ale nie jestem przekonana. On chyba sobie nie zdaje sprawy z tego jakie to wyzwanie dla kobiety…

Dla mnie najlepsza różnica między rodzeństwem to dwa lata. Dlatego też wczesniej nie decydowaliśmy sie na maluszka.

Jak się nie planuje drugiego dziecka to się bardziej uważa, ale to moje zdanie. Tak 2 lata to dobry czas na drugą ciążę

u mnie bedzie 2,5 roku różnicy

Bardzo duzy wysilek dla organizmu

Zgadzam się z Wami, że 2 lata to optymalna przerwa. Tylko jak to wytłumaczyć pracodawcy :frowning:

Chyba ciężko by mi było mieć dzieci rok po roku. Starsze się jeszcze nie nacieszyło byciem oczkiem w głowie rodzica, a już trzeba się dzielić uwagą z młodszym. Co prawda w dorosłym życiu łatwiej jest dzieciom z mniejszą różnicą wieku się dogadać ale dla rodziców początkowe lata to utrapienie. A jak w czasie ciąży okaże się że matka nie może dźwigać? i Jak powiedzieć paromiesięcznemu dziecku że nie pójdzie na rączki?

synek ma teraz 15 miesięcy a ja w 2 miesiącu ciąży

nie chciałabym ale jakby się już trafiło to trzeba by było się z tym pogodzić i sobie radzić :slight_smile:

ja teraz jestem w ciazy i bedie rok roznicy

kazdy ma pewnie inne zdanie, ja widze i zalety i wady, na pewno jak sie juz 2 wychowa to potem jest fajnie bo maja ze soba lepszy kontakt

jjeśli kobieta czuje się na siłach to czemu nie

Ja chciałabym różnicę wieku 2 lata