najgorzej w lato zeby dobrze spało bo jak teraz jest strasznie goraco… Na szczescie u mnie w mieszkaniu jest o wiele chłodniej niz na dworzu
ja zostawiam uchylone okno na noc ale denerwują mnie komary które wlatują do domu
u nas nie ma na szczęście komarów ale przecież sa moskitiery jak ktos ma z tym problem
Otwarte okno w nocy musi byc. Wtedy małemu lepiej sie spi
u nas też koniecznie…przepływ świeżego powietrza:)
trzeba przewietrzyć pokój przed snem
U nas tez okno otwarte, a na oknie siatka więc z komarami nie mamy problemu
u mnie wczoraj tak zimno było ze małej bardzo dobrze sie spało i tylko raz wstawała wnocy
ja przez cały dzie wiecze pokuj, na wieczor zamykam i mala cała noc przesypia
my ssaliśmy przy uchylonym oknie ale w zime było zamknięte ale przez dzień się wietrzylo
teraz noce są chłodniejsze więc okno najpóźniej do godziny 18 mam otwarte, później zamykam je, by mały mi się nie pochorował. Mieszkanie jest przewietrzone i dziecko śpi sobie spokojnie nie budząc się
a ja mam znajomą, która od początku spała z dzieckiem przy otwartym oknie, zimą okno w pokoju obok zawsze otwarte, maluch się przyzwyczaił i nie chorował, gdy ja tak kiedyś zrobiłam we wrześniu córka od razu katar, kaszel… i na tym jednym razie skończyliśmy spanie przy otwartym oknie w inną porę roku niż latem
dobrze wywietrzony pokoj to podstawa
ja zawsze przed spaniem porządnie wietrzę pokój
A ja okna rozszczelniam do spania.
My też zazwyczaj wietrzymy pomieszczenia po kąpieli przed snem maluszka
W lato okno w pokoju dzieci zostawiam uchylone, natomiast zimą wietrze przed spaniem. Gdy jest duży mróz to tylko parę sekund, ale zawsze.
ja wietrze pokój
u nas czasem nic nie pomaga mała musi byc zmeczona
dobrze wymęczone :-)dziecko usypia natychmiast