Myślę,że już nie długo spróbuję.
Stresuje się, czy będzie to działało bo obawiam się trochę czy ten laser “weźmie” moje włoski bo najjaśniejszych nie mam…
Z tego co wiem przy laserze to nawet lepiej, im ciemniejsze tym skutecznie laser je usuwa, bo opiera sie zdaje sie na kontrascie jasnej skory z ciemnym wlosem - dlatego tej metody nie poleca sie blondynkom a takze dziewczynom o afrykanskich korzeniach. Daj znac jak bylo, jak juz sie zdecydujesz.
Też chętnie się dowiem jak spróbujesz daj znać:)
Czarne włoski znacznie lepiej usunąć
Daj znać jak poszło
Odezwę się na pewno.Mam nadzieję,że będzie tak jak piszecie ![]()
Czekamy za odpowiedź
daj znać jak poszło
I ktoś zaryzykował laser przy ipl? Ja bym się chętnie dowiedziała jak tam?
Szczerze mówiąc to nawet bym nie pomyślała, że sa jakieś przeciwskazania do depilacji laserowej przy kp..
Pewnie chodzi o to, że nie wiadomo jak skóra zareaguje. Na kwasy też skóra może reagować gorzej kiedy karmi się piersią. Ja odstawiłam póki co IPL.
Ja chyba bym też odstawiła takie zabiegi, jednak to światło jest i przenika przez skórę, ale może się mylę i nie szkodzi;p
Moja koleżanka kupila sobie I mówiła ze ten efekt "domowy" nie jest taki sam jak z salonu. Co do depilacji i kp to większość zabiegòw kosmetycznych nie można wykonywać w ciąży i jak sie kp. Chodzi o stan zapalny i środki/kosmetyki używane a tro trafia nie tylko do skory ale w konsekwencji do całego krwioobiegu itd.
Wiadomo, że efekt nie jest jak z salonu, bo laser a IPL to dwie zupełnie inne rzeczy. Po laserze efekt jest trwalszy, bo cebulki są często całkiem zniszczone a po IPL tylko uśpione. Jednak mnie ten efekt zadowala. Ponad rok nie używam IPL a włosy wciąż są dużo rzadsze, przede wszystkim na nogach. I odrastają wolniej.
Kurde sama bym spróbowała:p
Philips Lumea można wypożyczyć, nie trzeba od razu kupować.
Lea muszę poczytać o tym w takim razie, może bym spróbowała:p
Depilacji laserowej nie można stosować w ciąży i podczas karmienia piersią. Nawet jak masz wykupiony pakiet w salonie na rok to ci przedłużają o czas ciąży. To o czymś świadczy.
Tak dokładnie salon przy ciąży przedłuża pakiet, ani w ciąży ani przy kp takich zabiegów nie wolno