Ja ostatnio pytałam o taki opatrunek właśnie w żelu to pani w aptece patrzyła jak na kosmitę i mówi że nie ma czegoś takiego i że może mi dać plastry hahaha. A można tego używać też na otarcia wiesz może ?
Mamy zawszse w pogotowiu taką apteczkę , u mnie dodatkowo nebbud zawsze w apteczce bo syn ma częste zapalenie krtani
to jak od razu o apteczce mówimy to pozwolisz @asiam1 że się podepnę i zapytam was o to czy posiadacie nebulizator/inhalator ? I czy któryś z tych sprzętów jest lepszy ? Czy warto mieć oba? I jak tak to jakie i czy polecacie ? ![]()
My mamy nebulizator, ze względu na to, że można podawać z niego preparaty w płynie, czyli najzwyklejsza sól fizjologiczną i nawilżać drogi oddechowe. Mi odradzono inhalator z tego względu, że to już poważniejsza sprawa i tam zazwyczaj podaje się leki proszkowe i wymaga to już „umiejętności” w oddychaniu. A z tym nebulizatorem to poprostu przykładamy maseczkę i oddychamy. Używamy OMRON Nebulizator C28P.
Ja mam nebulizator (już 2 gi bo pierwszy wykończyliśmy), nie wyobrazam sobie nawet wyjazdu bez niego, zawsze mam pod ręką tak dla świetego spokoju ze wzgledu, że u nas zawsze jak cośsie dzije to własnie krtań/ oskrzela i jak szybko zrobi się nebulizacje to nie rozwija sie choroba 🩷
My mamy taki ze względu na szybkość nebulizacji. Dziecko nie wysiedzi nie wiadomo ile a ten raz dwa i po sprawie
Wczesniej mieliśmy taki i też spoko ale długo trwała inhalacja ![]()
Ja ogólnie podglądam w tych sprawach Pana tabletke ![]()
Ja od siostry w prezencie jak urodziłam dostałam taki. Ona jest mamą 7-latka więc juz trochę temat przerobiła i sama najbardziej była zadowolona z tego sprzętu. Ja jeszcze na szczęście nie musiałam używać na swoim maluszku i oby jak najdłużej się nie przydał ale jak ja byłam przeziębiona 2 razy to użyłam na sobie i naprawdę spoko, jest bezprzewodowy i cichutki
U nas taki zestaw i do tego gaziki jałowe pojedynczo pakowanie i paczka gazików zwykłych
Na ząbkowanie mega polecam ten dentoseptAMini bo naprawdę fajnie u naszego Maluszka łagodzi bolące dziąsełka, bo widać że przynosi mu ulgę ![]()
No i pakujemy ten zestaw ze sobą zawsze w małą torbę na wyjazd, tak jak np ostatnio do rodziców na Święta bo nigdy nie wiadomo co się może przydać więc lepiej mieć niż później się martwić i szukać w razie potrzeby ![]()
My mamy taki i na razie na szczęście tylko robiliśmy inhalacje z soli fizjologicznej i soli stężonej wg zlecenia lekarza, nie używaliśmy go jakoś wiele razy ale na razie było oki
Ja mam zawsze czopek z paracetamolem i syrop ibum , elektrolity i lek na biegunkę , fenistil . Z racji tego że mam starszego syna to dołączyła do apteczki nową rzecz , plastry te ściągające jak szwy
Mamy ten sam
od 2 lat. Ale przez pierwszy rok uzywany spradycznie. Na razie ok
Wiesz co, to ma za zadanie chlodzic i wspierac proces gojenia wiec sprobowac mozesz ![]()
@Mamusia22 ten nebulizator jest super, ale trzeba tez patrzec na wielkosc czasteczki leku. Ja tak “zepsulam” ten sprzet Berodualem.
Bo Berodual ma wieksza czasteczke niz ta siateczka i niestety przestal wytwarzac ta mgielke.
Ale jest mega poreczne, ciche i znacznie szybciej trwa proces inhalacji.
Pierwszy raz słyszę o czymś takim, dobrze że mówisz
Ja sie dowiedzialam jak zrobilam awanture ze sprzet na gwarancji i nie dziala po kilku uzyciach ![]()
@MamaKins @Efektdomi dzięki! Popatrzę na tego co polecacie, a właściwie to wyślę go tacie bo powiedział nam w pierwszy dzień świąt że chce sprezentować wnukowi ![]()
![]()
@Mamusia22 dziękuję za polecenie! Poczytam
@Hedwiga tez go macie? ![]()
@Mamii @Kalusia161 poczytam o nim! Dziękuję! To teraz mam dylemat
czy ten czy te co dziewczyny wyżej polecały ![]()
Zamykam temat bo im więcej tym ciężej coś wybrać ![]()
Jak usmiercilam ten siateczkowy, to drugiego juz nie kupilam, bo jak Mloda zaczela chodzic do zlobka to przez pierwszy rok Berodual byl w czestym uzyciu, i mamy jakis Microlife z
Superpharm w ksztalcie misia. Jest z nami juz 3rok:)
Oo czyli już są trzy głosy na tego misia z Microlife!
okii, dziękuję
coś na pewno wybiorę
Ja polecam nebulizator Flaem - jest z nami od 4 lat i to na najwyższych obrotach
ma regulację cząsteczek i jest też polecany przez Pana Tabletkę.
O super dzięki wielkie ![]()