Gdzie warto jest polecieć z dzieckiem za granicę?

Ja niestety nie pomyślałam o tym i też mam plastikową

Moj Brat był w turcji ze swoja córka i zoną. Córka mojwgo brata miała wtedy około 2 lat
Mieli hotel z basenem i animacjami dla dzieci trzeba wpisac w wyszukiwarke i tam ci wyskocza chotele przystosowane dla dzieci np. W Turcji

Ja w sumie tą miałam po prostu wcześniej i jej nie zmieniam przez to :rofl:

A ja o tym nie pomyślałam, była promocja to kupiłam :smiley:

1 polubienie

Ja chciałam kupić taki co niby się składa w wymiary podręcznego ale pan przy okazji wyboru foteliku mnie uświadomił że tylko cybex wpuszczają i to też nie wszystkie linie. Więc też sobie odpuszczę nowy i kupię faktycznie z 2 ręki

A wiesz, że ja o tym nie pomyślałam. Mam cybexa priama i chyba bym się zapłakała jakby ktoś mi go uszkodził. Zakup jakiegoś używanego to dobry pomysł. Myślałam nad pokrowcem ale w sumie mogą połamać.

Ahh… nigdy o tym nie pomyslamam i mam wszystkie walizki plastikowe :crazy_face: No coz, tylko czekac az i nasze rozwaą i trzeba bedzie zmienic na materiałowe :crazy_face:

Zawsze możesz coś dodatkowego zastosować aby je trochę uchronić :slight_smile: ale ogólnie zauważyłam, że czasami komplet tych plastikowych kosztuje tyle samo co duża materiałowa, więc chyba coś musi w tym być :sweat_smile:

Dla mnie wakacje z dzieckiem to zdecydowanie Turcja :palm_tree: Przede wszystkim ze względu na świetnie przygotowane hotele rodzinne – ogromne resorty, aquaparki, animacje, mini kluby i udogodnienia nawet dla maluszków. Do tego krótki i wygodny lot, co przy dziecku ma ogromne znaczenie.
Byliśmy w tym roku dwa razy :desert_island: i za każdym razem wracaliśmy zachwyceni :heart: Ale bardzo podobało nam się też w Grecji :smiling_face:

1 polubienie

A ile maluch miał ja zaczeliscie jezdzic na wakacje za granice?

Pierwszy raz jak pojechaliśmy za granicę to córka miała 14 miesięcy :smiling_face_with_three_hearts: Byliśmy wtedy na Węgrzech :smiling_face:

My zamierzamy lecieć jak mały będzie miał 4/5 msc :wink: kierunek Grecja

My planujemy pojechać gdzieś samochodem na wiosnę lub początek lata. Synek bedzie miał wtedy 6 miesięcy. Chcemy również zabrać ze sobą pieski, Bo nie wyobrażamy sobie zostawić ich w hotelu dla piesków, a zostawienie ich u rodziców niestety odpada.
Macie może do polecenia jakieś miejsca przyjazne niemowlakom i pieskom ? Byliśmy kiedyś w Słowenii (bez psów i dziecka) i widzielismy, że jest tam super pod względem rodzin. Jeziora są krystaliczne czyste i nie ma zakazu dla zwierząt i można chodzić po górach z psami. Ale już tam byliśmy więc chcielibyśmy pojechać gdzieś gdzie nas jeszcze nie było.
Super by było gdy któraś z was miała do polecenia jakąś miejscówkę gdzie bez problemu dojedziemy samochodem, więc np Portugalia odpada :joy:
może być w Polsce lub za granicą.

Najpierw pomyślałam o Chorwacji, a potem pomyślałam, że to jednak zły pomysł bo taka podróż z dzieckiem i jeszcze pieskami to mógłbyby niezły hardcore :sweat_smile:

A jaki wypoczynek preferujecie? Bardziej aktywnie czy na spokojnie?

Myśleliście może o Mazurach? :hugs: przepiękne jeziorka i tereny tam są :grinning:

Rany, ja osobiscie nie polecam Mazur haha, bylismy na tydzien w tym roku z synem i meżem. Dla mnie tragedia. Maxymalny czas zwiedzania i atrakcji to 2 dni :rofl: dobrze, ze mielismy hotel z basenem, bawialnia itp
:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: i tak skrócilismy pobyt w tym miejscu z racji tego, że na jedzeniu zobaczyłam pleśń (szynka i pasztet na śniadaniu) i stwierdziłam ale czas sie wymknąć :sweat_smile:

Ogólnie to każdy wypoczynek preferujemy :joy: idealnie by było jakby można było spędzić czas aktywnie ale i poleniuchować. No ale priorytetem jest miejsce przyjazne zwierzakom bo np Zakopane odpada bo na wiekszosc tras z psem nie wejdziemy

Dlatego zapytałam jaki wypoczynek preferują :wink: dla niektórych rodzin bawaialnia i baseny w ośrodku są wystarczające, a inne tak jak wy preferujecie robić coś poza tym :grinning:

@SylwiaMK - to ja bym poszła w góry, albo typowo nad morze :grinning: a jak góry to szklarska poręba - z psami jedynie na Śnieżkę nie wejdziecie, ale przy bobaske to chyba i tak byście się tam nie wybierali, tak to możecie wchodzić z nimi na smyczy :grinning:

1 polubienie

U nas najlepiej sprawdziło sie morze :smiling_face_with_three_hearts: jak nasz syn męczy sie i nudzi wszystkim to bezegiem morza mógł biegać pare godzin :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

A z jakiego rejonu Polski jesteś?
Może gdzieś przewinęła się ta informacja, ale wybacz, nie zarejestrowałam :blush:

Okolice Wrocławia :slight_smile: