Gorączka u dziecka bez innych objawów

Nas też dopadła gorączka i trwała półtorej dnia

Ostatnio synek nagle wieczorem dostal wysokiej goraczki a rano juz nic

jak dziecko ma gorączke najlepiej nie podawac odrazu syropku zbijającego ja, dopiero jak zacznie rosnąc bo, tak zwalczamy tez bakterie które uodparniaja dziecko i choroba znowu sie pojawia

powiedziała mi to pielegniarka z wieloletnim zawodowym doswiadczeniem i majaca nie jedno dziecko

denna151 też o tym słyszałam

Czasami gorączka przychodzi i sama po kilku godzinach znika u nas tak czasami bywało

już raz się taka u nas zdarzyła do tego stopnia że lekarz bezpodstawnie skierował nas do szpitala z zapaleniem płuc (co się nie potwierdziło)

Denna a najlepie to od jakiej temp zaczac zbijac 38?

Ja też jeszcze nie przeszłam gorączki.

JA to bym mimo wszystko poszła do lekarza bo nie tylko trzydniówka tak się objawia - poważne infekcje też wyglądają tak “niewinnie” a potem okazuje się że to sepsa… a rodzic nie jest w stanie sam np osłuchać dziecka czy sprawdzić opukowo np organów wewnętrznych. O drgawkach gorączkowych nie wspomnę…

najlepiej od razu udać się do lekarza

podstawa to dobry termometr ja mierzyłam elektronicznym było 39 chwile potem rtęciowym i było 38,niby niewielki odchył ale dla mnie to nie pocieszenie bo z temperaturą niema żartów,więc zgłosiłam sie itak z małą do lekarza.

Sprobowac sie jej samemu pozbyc jak nie pomaga to do lekarza

U nas wystąpiła raz gorączka taka jednodniowa

Jestem zdania, że u małego dziecka przy tak wysokiej gorączce powinno się odrazu jechać do lekarza.

mój synek mała wysoką gorączkę którą nie mogliśmy zbić żadnym środkiem po złym antybiotyku

z gorączką od razu do lekarza

ja od razu z gorączką udam się do lekarza

jak pierwszy raz Zuzia miała wysoką gorączkę to też pojechałam do lekarza

ja bym tez od razu jechała do lekarza gorączka zawsze zwiastuje jakiś stan zapalny