Ile utrzymuje się mleko w piersiach po zaprzestaniu karmienia?

Superczas No tylko cytryna smaczna nawet.  Moja córka o tak.dobie zje kawałek więc jej by to nie odrzuciło 

Mnie po odstawieniu córki też mleko jeszcze kapało jak nacisnęłam trwało to ok 3 miesięcy mojej znajomej natomiast pół roku po odstawienia córki nadal pokarm kapal. 

Ja słyszałam też że smarują kobiety brodawki musztarda żeby dzieciątko już nie chciało 

Ocet, musztrada, cytryna :Ojestem w szoku :D tylko czy to rzeczywiscie dziala 

u mnie mleko było do roku od odstawienia od piersi...to wszystko zalezy od organizmu.

klaudia ja jednak nie mialam odwagi niczym smarowac...po prostu odwracam uwagę i proponuje owoc i warzywa by tylko mała nie dosta ła siedo cycka...dzis tym sposobem jadła rano o 9 a potem o 19..

trzeba po prostu chyba znalesc swój złoty środek na dziecko

U nas córka na cytrynę się krzywi ale je :)

To cyttyną jej nie oduczysz :D

Też minsie wydaje ze cytryna nezpieczniejsza niż ocet.. 

Też myślę że cytryna ma nawet sporo witamin a ocet to jednak ocet

Doniwe też mi się wydaje jak pisze DONIwe czasem tzreba po prostu kombinować by dziecko zapomniało o rutynie jaką jest cyc 

No dokładnie :D

próbuj może się uda

Odstawianie to na pewmo latwe nie kest. Ja powoli bede sie za to brac 

Z tego co słyszałam od przyjaciółek to ciezka droga. U nich to trwało w nieskończoność gdy już podjęły decyzję,ze odstawiają

Też się tego obawiam

Będzie dobrze 

Czym dłużej się karmi tym zapewne jest to bardziej ciężkie. Ja byłam zmuszona odstawić po 2 miesiącach dlatego i przejść na mm to też byli trudne ale kiedyś i tak musi do tego dojść. Wiadomo, że mleko matki jest najlepsze dla dziecka 

Czym dłużej tym lepiej dla dziecka 

U mnie trwalo to ponad 2 miesiące i dopiero przestał pokarm lecieć