Imiona chłopięce

Dziewczyny
Jak nazwałyście swoich synów? Jakie imiona wybrałyście? Czy te imiona trafiły od razu w wasze serca, czy wybrałyście je na zasadzie tradycji?

My wybraliśmy dla syna imię Bernard. Niestety dużo ludzi się krzywi i przez to zaczynam mieć wątpliwości… A my mamy przejrzane wszystkie listy z imionami i co pada inna propozycja, to zawsze komuś się nie podoba. Porzućcie imiona swoich bobasów :slight_smile:

Mieszko :wink:

Mój mąż już na studiach wiedział, że tak nazwie syna, jeszcze się wtedy nie znaliśmy :grinning: mi się bardzo spodobało i też fajnie bo nie jest to bardzo popularne imię :slight_smile:

Z takich imion które mi się jeszcze podobają to Miłosz, Marcel, Filip :grinning:

1 polubienie

Mój chciał Marcela, ale ja się przekonać nie umiem. Znam samych “diabłów” :rofl: i jakoś absolutnie się nie mogę przemóc :rofl:

Szymon 🩵 już w pierwszych rozmowach o dzieciach z mężem tak razem ustalimy bo nam sie podobało i tak zostało :blush:

U mnie jest Oskar ale babcia przez prawie rok mówiła Oliwier bo Oskar jej się nie podobał. Powiedziałam że mam to gdzieś że jej się nie podoba. Dziecko ma na imię Oskar i tak ma się do niego zwracać bo ja imienia nie zmienię dlatego że się babci nie podoba. Patrząc na to które imię się komu podoba w życiu byśmy nie wybrali żadnego. Ma się podobać rodzicom a nie wszystkim wkoło

Kuba :wink: odrazu wiedzialam ze bedzie to imie

U Nas jest Kacper.
Dokladnie Kacper Kazimierz

Nasz mały nazywa się Paweł.

Pracuje w szkole i wiele imion mi się źle kojarzyło a Pawełka nie znałam żadnego.

O imieniu powiedzieliśmy wszystkim jak już zarejestrowaliśmy go w urzędzie stanu cywilnego. Przez całą ciążę mówiliśmy że nie wiemy itp. właśnie dlatego że zaraz każdy by nam te imię brzydził, wymyślał, a tak to musieli się z tym pogodzić.
Imię ma się podobać rodzicom a nie babciom, ciociom czy wujkom :wink:

1 polubienie

Haha coś w tym jest, ze jak znamy jakąś osobę o danym imieniu i średnio nam się ona “podoba” to nie wybieramy jej jako imie.dla dziecka :grinning:

1 polubienie

To mój synek to Maksymilian ale było dużo dyskusji bo baz chciał Maćka…… a ja Oskara :wink: ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Maksa

2 polubienia

Kazimierz :slight_smile:
Dodam że nie po żadnym dziadku.
Mieliśmy imię dla dziewczynki a okazało się że chłopak i nie wiedzieliśmy jak dać na imię, albo nie byliśmy zgodni albo pewni albo było popularne i nie chcieliśmy i jakoś zaczęliśmy mówić do brzucha Kaziula tak bez zastanowienia że może to imię i już się tak przyzwyczailiśmy że stwierdziliśmy że jak damy mu inaczej na imię niż Kazimierz to i tak będziemy mówić Kazik. Cała rodzina i znajomi też tak mówili już zanim się urodził. I zostało :slight_smile: na razie każdy się zachwyca a jeśli komuś nie siedzi to tego nie okazuje a nawet jeśli to myślę że bym się nie przejęła. Pamiętaj że to Wasz syn i Wy dajecie mu imię i wasze zdanie liczy się najbardziej :slight_smile:

1 polubienie

Kacper to tata dzidziusia, także niestety, ale odpada :frowning: a też mi się bardzo podoba :smiley:

1 polubienie

No właśnie ja tak mówię, że co bym nie chciała, to zawsze ktoś będzie nosem kręcił. Ja lubię nietypowe imiona, a wszystkim nie dogodzę. Moja córka się śmieje, że tylko mój najstarszy syn ma “normalne” imię (Aleksander), a ona (Idalia) i Berni będą wyjatkowi :rofl:

Jak 10 lat temu córkę rodziłam to mój tata był przerażony, że jej dałam imię Idalia :rofl: ale mówi, że z czasem się przyzwyczaił :rofl: teraz każdy mówi, że nazywam dziecko jak psa. No mi się tak nie kojarzy i uważam, że też przywykną. Przecież to żaden Pistacjusz czy inny Żanklod…

@Magda_krol taka sugestia organizacyjna.
Sprobuj odpowiadać w jednym poście wszystkim stosujac @ :slight_smile:

Mój sąsiad ma na imię Kuba. To dziecko antykoncepcja… :rofl: Stąd też moje problemy z nazwaniem syna bo mam mnóstwo skojarzeń z różnymi ludźmi :rofl:

1 polubienie

Dzięki, nowa jestem, uczę się :wink:

W porządku :slight_smile: po prostu będzie czytelniej

U mnie dylemat , mąż chce nazwać Kornel a ja Tymoteusz :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Jeszcze nie slyszalam takiego imienia :wink: no tak odrazu imie kojarzymy z kims kogo znamy i nie lubimy :rofl: