Jak poradzić sobie z gorączką?

Musiałam raz robić kąpiel bo nic nie pomagało

U mojego synka póki co najwyższą temperaturą było 39 stopni ale udało się ja zbić dzięki lekom na zbicie gorączki i okładom na czoło. Ja zawsze w domu mam zarówno leki przeciwgorączkowe w syropie jaki i w czopkach ponieważ bardzo często podczas niektórych chorób dziecko wymiotuje i może się zdarzyć że zwymiotuje również podany lek przeciwgorączkowy wiec wtedy lepiej jest podawać czopek na zbicie gorączki.

Leki na zbicie goraczki nie moze zabraknac

Leki na zbicie gorączki podajemy dopiero jak temperatura wynosi 38 stopni, gdy mniejsza to organizm się broni i walczy z chorobą i nie należy ingerować. Tak ostatnio powiedziała mi lekarka.

niektorzy twierdza z e nawet 38,5

u nas jak nic nie pomaga to oklady robimy

zazwyczaj syrop, raz tylko czopki stosowałam

Zawsze mam w domu syrop i czopki

ja syrop nigdy czopek działa?

czopki są skuteczniejsze i szybciej działają

Mi lekarz mówił,że od 38,5 jest gorączka i do 39 zbijać naturalnie,powyżej 39 lekami. Póki co tak robimy jak mówił :slight_smile: syrop użyłam w życiu zaledwie 2 razy.Gorączka nie jest zła to walka organizmu z infekcją.Jeżeli gorączka jest za szybko zbijana gdy jest np.37.9 stopni organizm może dłużej dochodzić do siebie bo nie dopuszcza do walki z bakterią czy wirusem

u nas gorączki jeszcze nie było.

po szczepieniu mielismy

Synuś raz już gorączkował

poradzić się lekarza przed zastosowaniem czopków lub innych preparatów zbijających gorączkę

ja zawsze radziłam się lekarza co i jak jest to moje pierwsze dziecko i jestem strasznie przewrażliwiona

Jeżeli dziecko ma gorączkę powyżej 38 zawsze trzeba podać lek

ważne żeby nie stosować leku przeciwgorączkowego zbyt często

ani zbyt często, ani zbyt szybko, tylko powyżej 38, choć wiem, że kusi podać wcześniej

Ja jak synek ma wysoką temp robię mu chłodniejsza kąpiel