dokładnie z tych względów ją kupiliśmy, bo mam fobie na punkcie czystości, ale myślę że i basen w takiej pisakownicy mozna przy upałach zorganizować a po sezonie gdy się ją umyje posłuży jako suchy basen na piłeczki i będzie sobie stała w pokoju syna :)
mamaLaury jak masz domek to inna spraw anizęli na osiedlach;) masz wieksza kontrole u nas osiedla odgradzane ale wiadomo jak kotami bywa;(
a jakie polecacie piaskownice?
jakie najlepsze wg was? moze macie jakieś promocje?:P
U nas teść ma zrobić z drewna z daszkiem taką piaskownicę
Na planuje zrobić mini plac zabaw połączony ze sobą będą zjeżdżalnie, drabinki i pod jednym z domku będzie piaskownica ale będzie zamykana
mieliśmy drewnianą, ale własnie ze względu na mrówki, pająki etc. pozbylismy się jej. Także tylko plastikowa, my mamy z little takes tego żółwia, niestety promocji na niego nie widziałam
Ja mam taką palstikową muszelkę piaskownic i jest spoko
My mamy drewnianą, na górę z dykty mąż zrobił przykrycie ale fakt, mrówek w niej pełno gdy otwieramy.
Piasek mamy najzwyklejszy, kupiony w pobliskim sklepie budowlanym. Choć w zasadzie już jest dno piaskownicy bo syn tak koparkami rozwozi po wszystkich ogródkach.
Jak macie nie daleko to opłaca się kupić muszelkę a action wychodzi chyba 27 złotych albo jest taka drewniana zamykana za 85 złotych jednak ja raczej jestem za plastikowymi bo że tak powiem u nas musi być mobilna ta piaskownica trochę na ogród trochę na balkon jednak
Nasza piaskownica aktualnie wczoraj stanęła na docelowym miejscu wygląda Ona tak drewniana zamykana z tych zamknięć są dwie ławeczki do siedzenia dla mnie bardzo ważne aby była zamknięta żeby właśnie jakimś nieproszone kotki w nocy się tam nie dostały
my właśnie chcemy kupić na działkę taką jak ma Pina, ale z daszkiem. WIdzieliśmy ten model z daszkiem bo jednak na działce ciężko znaleźć miejsce z cieniem, więc myślimy o niej choć nie wiem czy cokolwiek pomoże w ochronie przed słońcem.
U babci mamy tę standardową muszelkę
Też miałam taką jak Pina a teraz pozbyłam się i zakupiłam właśnie Little tikes pieniek fajnie wygląda w ogródku 100cm średnicy myślę se wystarczająco;)
mieliśmy taką jak Pina przy pierwszym dziecku i jednak się nie sprawdziła, ze względu na mrówki i pajączki które kochały w tych deskach siedziec. Stad teraz zakup plastikowej. Co do zadaszenia, u nas akurat ogromny taras zadaszony, więc nie problem, ale u teściów stawiam po prostu parasol ogrodowy obok piaskownicy i daje cien o wiele wiekszy niż jakikolwiek daszek :)
Właśnie u nas cien od 13-14 już więc nie ma tragedii ale spróbuje tak postawić piaskownice żeby właśnie nie była cała w pełnym słońcu. Widziałam taka plastikową z zadaszenie ale chyba zza 550 zł więc bez przesady
Pina jaka ładna. Gdzie kupiłaś ?
MamaRóża ale ekstra wygląda ta piaskownica pieniek, i powiem ci że w ogrodzie by się ekstra sprawdziła i prezentowała, ciekawe czy będzie trwała;)
Ja mam zamiar w przyszłości stworzyć taki plac zabaw i pod domkiem miałabyć drewniana piaskownica taka jak Pina pokazała na zdjęciu, ale może w coś takiego się zainwestuje jak pisze MamaRóża.
Jeżeli chodzi o piasek to sama nie wiem, pewnie bym wsypała ten który został na budowie, o ile coś tam jeszcze będzie. Jak nie to pewnie się kupi taki fajny, miły w dotyku:0
Przeczytałam jaki piesek kupić dla dzieci 🙈 my ogródka nie mamy i działki też nie , ale u teściów na ogródku ma piaskownice i teściu się tym zajmowałl
ostatecznie kupiliśmy piasek w składzie kruszca i opału, za ok 100 kg wyszło niecałe 10 zł. Jest taki typowy do piaskownicy, lekko wilgotny, że babki wychodza bez problemu, ale bez żadnych kamieni itd
Ewe właśnie się zastanawiałam, czy takiego piasku nie będzie w takich składach, ja dzisiaj bylam i patrze jest na stanie i Pan mówił że właśnie ludzie do piaskownicy często biorą.
u nas żwirownie blisko więc z piaskiem nie ma problemu
Nam podobno mój tata zrobił piaskownice dla małego. Sama mieszkam w bloku, ale rodzice mają ogródek działkowy i synek ma tam mieć swój kącik ;)
Właśnie kupił piasek w jakimś składzie za niewielkie pieniądze.