Moja ciąża w II trymestrze przebiegała bardzo spokojnie. Wręcz idealnie. Zaczęłam dopiero tyć,delikatnie puchnąć, brzuszek łądnie sie zaokrąglał i skończyły się okropne mdłości i wymioty !! ![]()
Ja w drugim trymestrze rownież znosiłam rewelacyjnie ciąże.
w drugim trymestrze ma się też większą ochotę na aktywność fizyczną, bo pierwszy to tylko spanie, nawet po 12h ![]()
po mie na pocztaku 2 semestru wogole jeszcze nie bylo widac ze w ciazy jestem dopiero po koniec trymestru zaczal mi dosc konkretnie rosnac
Ewelinka to tak jak u mnie.
ja w drugim nie wiedzialm co z soba zrobic bo energia mnei rozsadzala
ja wtedy jeszcze mdłości miałam i ciągle zmęczona byłam
dla mnie 2 trymestr był najgorszy, wtedy właśnie miałam najgorsze mdłości i najgorzej się czułam, właśnie dlatego pod koniec 5 m-ca musiałam iść na zwolnienie
A ja właśnie tylko w drugim trymestrze w miarę dobrze się czułam. Chyba najmilej wspominam ten czas.
to fajnie miałaś zazdroszczę, ja się cieszę,że mam już ten drugi trymestr za sobą
ja też w sumie najlepiej wspominam 2 trymestr, mniej wymiotowałam a i brzuszek tak nie przeszkadzał
no wlasnie
i juz zaczynaly sie ruchy malucha
a ja niby w drugiej ciązy powinnam wczesniej czuć ruchy a okazało sie że poczułam je jeszcze póżniej o tydzien niż w pierwszej ciąży
najlepszy okres z calej ciazy. jest sila i chec do funkcjonowania
ja też w drugim trymestrze zaczęłam czuć ruchy maluszka:), było to osłodzenie moich mdłości
Ja mdłości w ogóle nie miałam za to cudowne były te momenty gdy czułam ruchy maluszka.
ja mialam przez pierwsze 2 miesiace mdlosci i nie za milo to wspominam bo nigdzie z domu mi sie wyjsc nie dalo
czeste pobyty w szpitalu miala z powodu nerek
to jest najleprzy czas brzuch niezadurzy i czuc ruchy maleństwa
Oj tak drugi trymestr jest najfajniejszy, brzuch jeszcze nie przeszkadza a mdłości już nie ma.