Kalendarz ciąży: drugi trymestr

Moja ciąża w II trymestrze przebiegała bardzo spokojnie. Wręcz idealnie. Zaczęłam dopiero tyć,delikatnie puchnąć, brzuszek łądnie sie zaokrąglał i skończyły się okropne mdłości i wymioty !! :slight_smile:

Ja w drugim trymestrze rownież znosiłam rewelacyjnie ciąże.

w drugim trymestrze ma się też większą ochotę na aktywność fizyczną, bo pierwszy to tylko spanie, nawet po 12h :slight_smile:

po mie na pocztaku 2 semestru wogole jeszcze nie bylo widac ze w ciazy jestem dopiero po koniec trymestru zaczal mi dosc konkretnie rosnac

Ewelinka to tak jak u mnie.

ja w drugim nie wiedzialm co z soba zrobic bo energia mnei rozsadzala

ja wtedy jeszcze mdłości miałam i ciągle zmęczona byłam

dla mnie 2 trymestr był najgorszy, wtedy właśnie miałam najgorsze mdłości i najgorzej się czułam, właśnie dlatego pod koniec 5 m-ca musiałam iść na zwolnienie

A ja właśnie tylko w drugim trymestrze w miarę dobrze się czułam. Chyba najmilej wspominam ten czas.

to fajnie miałaś zazdroszczę, ja się cieszę,że mam już ten drugi trymestr za sobą

ja też w sumie najlepiej wspominam 2 trymestr, mniej wymiotowałam a i brzuszek tak nie przeszkadzał

no wlasnie :slight_smile: i juz zaczynaly sie ruchy malucha

a ja niby w drugiej ciązy powinnam wczesniej czuć ruchy a okazało sie że poczułam je jeszcze póżniej o tydzien niż w pierwszej ciąży

najlepszy okres z calej ciazy. jest sila i chec do funkcjonowania

ja też w drugim trymestrze zaczęłam czuć ruchy maluszka:), było to osłodzenie moich mdłości

Ja mdłości w ogóle nie miałam za to cudowne były te momenty gdy czułam ruchy maluszka.

ja mialam przez pierwsze 2 miesiace mdlosci i nie za milo to wspominam bo nigdzie z domu mi sie wyjsc nie dalo

czeste pobyty w szpitalu miala z powodu nerek

to jest najleprzy czas brzuch niezadurzy i czuc ruchy maleństwa

Oj tak drugi trymestr jest najfajniejszy, brzuch jeszcze nie przeszkadza a mdłości już nie ma.