Karmienie w terenie – co ułatwia życie?

Dziękujemy za Twoją odpowiedź :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Dziękujemy za komentarz :smiling_face_with_three_hearts: :sparkling_heart:

Byloby cudownie ! Czyli wstrzymuje sie z kupnem przenosnego podgrzewacza i czekam na wasz :heart:

Ja przelewałam do osobnej butelki to mleko i zostawiałam resztę na następne karmienie, już teraz nie pamiętam czy 2 czy 4 h max, ale często też wypijali na pół buteleczkę bo to były 75ml.

1 polubienie

W rosmanie jest info na stronie jak przechowywać te mleczka w butelce

do 24h gdy jest w oryginalnym opakowaniu i po ponownym wyjęciu już wyrzucić

@CanpolBabies_Redakcja wyjazd udany :heart: maluszek był bardzo grzeczny, pogoda dopisała :sun_with_face: u nas nr 1 przy wyjezdzie jest laktator, a mamy Wasz - uwielbiamy za poręczność :heart: przydała sie też pieluszka muślinowa do przebierania, bo były słabe warunki ku temu i musieliśmy przebierać na kanapie w restauracji :yum: a co niepotrzebnie? Na pewno wzięłam za dużo ubrań na zmianę, bo tak naprawdę synek w czym pojechał w tym wrócił :yum:

1 polubienie

Ja też zamierzam kupic podgrzewacz i fajnie by było Wasz kupić bo zawsze to pewna firma. Zawsze jestem zadowolona jak coś od Was kupię.

A co będzie jakiś? No chyba mnie coś ominęło

Tak Canpol odpisał odnośnie podgrzewaczy więc może jest szansa :grin:

Ooo faktycznie, to może nas niedługo zaskoczą :smiley:

No ja niestety nie mam chyba tyle bo mała niby się najada ale jak chce ściągnąć laktatorem dla niej to słabo leci nie wiem czemu tak jest

Byłoby super , bo się rozglądam ciągle za podgrzewaczem. Jeszcze nie wiem czy mi się przyda ale póki co na rynku są bardzo drogie albo jednak jakieś wady mają .

Mówią że dzieci umieją ściągnąć lepiej niż laktator.

Apropos karmienia piersią co o tym sądzicie?

No dla mnie to już przesada🙃 uważam że powinno się karmić do fora 2 lat ……

1 polubienie

Też uważam że to zdecydowanie za długo, ale właśnie kilka dni temu pokazała mi się jej rolka na ig i widziałam że ma też drugie dziecko i tą dwójkę karmi jednocześnie. Co już trochę mniej mnie dziwi że starsza chce dalej pić pierś jak widzi, że młodsze je. Takie odstawienie teraz mogłoby spowodować zazdrość itd

1 polubienie

Ciężko mówić o odstawieniu dziecka od piersi w wieku 5 lat. Dla mnie to już mega przesada. Może będzie karmić jeszcze jak dziecko do liceum pójdzie ?

1 polubienie

Tez mi sie wydaje , ze 5 lat to zdecydowanie za dlugo , na myśl przychodzi mi , ze to po prostu troche nie smaczne

2 polubienia

Przesada. Ja uważam tak jak dziewczyny max 2lata

Niby tak ale gdyby odstawiła dziecko w wieku około 2 lat takiej zazdrości by nie było

1 polubienie

Moja sąsiadka karmiła 3 lata to ta córka potrafiła jej cycka wyjąć niezależnie od sytuacji. Niby normalne karmienie jak to niemowlę, ale tak to dziwne, a co tu mówić 5 latka. Niedługo mogą się dzieci z niej śmiać