Kiedy zmiana z gondoli na spacerówkę

Też już widzę że powoli będę musiała zmienić na spacerówkę. Jeszcze nie siedzi więc w pozycji półlezacej ale faktycznie widać że dzieci szybko chcą przejść już na spacerówkę bo poprostu chcą wszystko widzieć 

Jak dzieciątko już zaczyna się kręcić, wstawać lub wtedy kiedy już się rozmiarowo nie mieści. 

Moja córcia już nie korzysta z gondoli wogóle. Nie chcę tam leżeć. Łapie się i siada także nie będę ryzykować ze mi z niej wyleci. Zmieniłam jej na spacerówkę za 2 tyg skończy 7 miesięcy 

Paatka, u mnie też w tym wieku dziecko już było ciekawe świata, więc gondola musiała iść w odstawkę. Teraz w spacerówce obserwuje świat i jest super. 

Są też takie wózki teraz, że spacerówka się rozkłada zupełnie na płasko i można wozić od urodzenia, np. Valco ma taką opcję. 

Figa ja też mam spacerówkę która rozkłada się na płasko ale nie woziłam w niej. W gondoli dla ścieka jest cieplej bo ma dookoła.boki zabudowane. 

Ja jednak dla noworodka preferuje głęboki wózek. W gondoli wydaje mi się jest ciaśniej, budka jest obszerna i tak jak na jesień czy zimę idealna bo nic tam nie dmucha i nie wieje 

Ja też wybrałam gondolę dla maluszka. Bezpieczniejsza opcja chyba.

Dokładnie ja nie wyobrażam sobie na te pierwsze miesiące bez gondoli. Nieraz nawet słyszałam że mamy kładły odrazu dziecko w spacerówkę na płasko i mówiły że po co kupować gondole . Jakoś mnie ta opcjq nie przekonuje

Moja spacerówka też rozkłada się na płasko, ale nie wyobrażam sobie trzymać w niej noworodka. Kurcze w gondoli jednak bezpieczniej. Miałabym tymi pasami noworodka zapinać w spacerówce. Te gondole jak dokupujemy z tej samej firmy tylko budę, bez stelaża nie są takie drogie.

Ja też na pierwsze miesiące nie wyobrażam sobie nic innego jak gondole. 

Ja nawet nie pomyślałam żeby od początku spacerówkę używać bo na płasko się rozkłada. 

Ja urodziłam w styczniu i bez gondoli ani rusz. Jednak te boki są bardziej zabudowane, chronilo to przed zimnem i ta nakładka też sięgała tak, że był niewielki otwór. Na mróz w sam raz. Długo się wozilismy w gondoli, bo ok. 7 mać do momentu, gdy mały sam nie siedział. 

Ja zmieniłam.na spacerówkę jak miała prawie 7 miesiecy. Nie umiała siedzieć jeszcze woziłam na płasko. Jednak w niej więcej widziała i było jej lepiej niż w gondoli

To na długo dość Wam starczyła, koleżanka ostatnio po 3 miesiącach gondole wymieniała na spacerówkę bo synek się wiercił. 

Zalezy jak bardzo dziecko ciekawe jest swiata. U mnie bardzo dlugo "nie wychylal nosa", a ja sie cieszylam, bo jednak dla mnie gondola byla o wiele wygodniejsza. Nie musialam zapinac pasami, chronila od wiatru, zreszta taka gondola mi sie kojarzy z najmniejszymi bobasami:)

Moja corka za 4 dni skończy 7 miesięcy i od jakiś 2 tyg już jesteśmy w spacerówce bo trzymając się boków gondoli siadała, bałam się ze mi wyleci. 

Moja to głowę zadzierała żeby coś zobaczyć 

Mój za kilka. Dni 6 miesiąc skończy i narazie jeszcze gondola.  Jakoś tak chce jak najdłużej się nią cieszyć bo właśnie kojarzy mi się ona z takimi bobaskami małymi. 

Monia pewnie będziesz wodzić na ile pozwoli bo jak zacznie się podnosić albo coś nie będzie pasować to będziesz szukać rozwiązania i na spacerówkę się przerzucie