My zaczynaliśmy od bebilon profutura - polecone w szpitalu. Ale Malemu nie podeszlo zdecydowanie. Położona mowila zeby dac mu szanse, ze też dziecko potrzebuje chwili. Po 2 albo 3 tygodniach stwuerdzilismy ze bez sensu… lepiej nie bylo. A tylko gorzej.
Więc polecenie zeby zmienic na comfort. U Nas dostępny był Hipp tylko. Wiec powoli zmienialiśmy. Ale różnicy duzej jak oisalam nie bylo.
2 dni - to jeszcze mało. Trzeba duzej podawać i obserwować dziecko. Dla jednego dziecka bedzie ok. Dla drugiego juz nie.
U nas córka miała a chłopcy nie, to wiem co to jest i tak się cieszyłam że dwójka nie miała bo nie wiem jak ja bym sobie poradziła… bo naprawdę jest to męczące i dla dziecka i dla rodziców. Wiele razy płakałam razem z nią
U nas też jesteśmy na hippie i musimy zmienić nie wiem jakie mleko wybrać, zmienić chcę bo w składzie jest olej palmowy zastanawiam się nad bebilonem. A co do kolek u nas pomagało odbijanie i przytulaski, żaden preparat na kolki nie zdał egzaminu.
Ja miałam to samo, na początku strasznie dużo płakałam jak synek miał kolki i bóle brzucha a ja nie wiedziałam jak mu pomóc, na szczęście to był bardzo krótki okres, później masaże pomogły i espumisan. I do tego jeszcze hormony po porodzie robiły swoje
Ale ciekawe, bo mi wszyscy gadają, że chłopcy mają większe tendencje do kolek. Ale znam też właśnie sytuacje, że 1 chłopiec z rodzeństwa miał a drugi nie. Teraz to też ładnie to wszystko nazywają niedojrzałością układu pokarmowego.
Najlepiej jakby wszystkie dzieci nie miały ja to się zastanawiam co to jest, że mamy 21 wiek, a nadal nic z tym problemem nie zrobiono tak samo jak z rakiem.
Moja mama mówi, że mój najstarszy brat był taki wymagający, że aż wózek zepsuła od bujania, ale w sumie nie wiem czy miał kolki czy po prostu tak go nauczyła xD no moja szwagierka też nauczyła drugiego syna bujania w wózku i to najlepiej o próg, to do ponad dwóch lat musiała z nim się bujać
U mnie córka pierwsza miała druga nie miała kolek a teraz synek też ma chociaż już widzę że mu mijają. Ale wcześniej karmić go musiałam na stojąco bo nie dało rady inaczej uspokajał się jedynie kiedy stałam i go karmiłam i cały czas chodziłam po pokoju bo inaczej podkulał nóżki i w płacz
A no widzisz to może to i prawda. Dziwnym trafem u nas właściciel szpitala chorował na raka trzustki podobno byłobyś źle ze nie było szans dla niego. Pojechał za granicę na jakiś czas i już jest nowo narodzony. Pracuje itd. Podobno pojechał za granicę bo tam dostawał odpowiednie leki i terapię, bardzo kosztowną ale żyje
Dokładnie, wszystko jest do przetrzymania , prawdziwa matka wytrzyma wszystko. Mówię prawdziwa bo niestety niektóre kobiety nie zasługują na moano matek jak się słyszy że katują dziecko bo płakało bardzo strasznie to się słucha kiedy matka własne dziecko katuje:disappointed_relieved: nie mogę tego zrozumieć co trzeba mieć w głowie…
No mnie denerwują głupie stwierdzenia, a takiego kiedyś użyła moja bratowa przy starszej córce, a jak płacze to trenuje płuca… dziecko cierpi, a ktoś powie coś takiego.
Oprócz klasyki jak masaż, termofor czy Espumisan, u mnie pomagało noszenie malucha na brzuszku, delikatne ugniatanie nóżek jak rowerki, ciepły okład przy brzuszku, krótkie spacery w nosidełku i lekkie kołysanie albo szum w tle. Czasem zmiana pozycji przy karmieniu też dawała ulgę. Nie działa na każde dziecko, ale warto próbować, bo często te małe triki naprawdę pomagają. Wiadomo, że każde dziecko jest inne.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.