Kubek Doidy Cup

sprytny ten kubeczek nawet o nim nie słyszałam :slight_smile:

My zaczynaliśmy od doidy i teraz też od niego zaczniemy. Mimo wszystko jest lekki. Kubek 360 stopni wydaje mi się za ciężki dla półrocznego dziecka 

Też zakupiłam doidy i zobaczymy jak mały sobie z nim poradzi :) 

Do tego kupiłam również bidon b.box. 

Ja nigdy nie uzywalam doidy ani boxa co do lovi corka sobie z nim swietnie radziła ale tak jak Mazia pisze moze byc za viezki dla pół rocznego malucha jak się naleje do pelna kubka picia trzeba by pomagać 

kubek doidy populrny widze wiec wstyd sie przyznac ze nie słyszałam o nim

MamaRóżyMiki dokładnie, mam to samo, dlatego się tu jeszcze nie udzielałam, po prostu nie mam za wiele do napisania.

Dziewczyny ja go też nie znałam do momentu jak zaczęłam się zastanawiać w czym maluch ma pić wodę. W Googlach wyskoczył mi pochylony kubek więc kupiłam i zobaczymy czy synowi będzie odpowiadał. Zwykłą szklankę mi już chwyta i do ust przyciąga. 

Ja też nie znałam i u nikogo nie widziałam 

Tylko troche mnie martwi to że z takiego kubka łatwo wszytsko wylać i to nie po trochutylko od razu spektakularnie wszystko zalać

A któraś z Was miała ten kubek ?

nie, ja nie miałam

Szkoda, chciałabym posłuchać opinii którejś z mam które go wypróbowały 

Również czekam na komentarze z "pierwszej ręki"

Miejmy nadzieję że ktoś się znajdzie 

Miałam go - kupiłam dla młodszego synka.

Jakoś szału nie było. Nie zauważyłam różnicy czy dawałam mu ze zwykłego, prostego kubeczka czy z tego. Może dlatego że szybko opanował picie z normalnego. Może za późno go kupiłam.

Nie kupiłabym go ponownie. 

Aczkolwiek co się u mnie sprawdziło u jednego syna, zupełnie nie sprawdzało się u drugiego, więc wiem że z dziećmi nie ma tak samo. Opinie ma dobre, więc na pewno jakimś dzieciom służy i się sprawdza :)

Ale za to mogę bardzo bardzo polecić kubeczek z ikei. - BÖRJA Kubek dla dziecka. To nasz hit. Plastikowy, duże uchwyty, z dziubkiem na początku, potem można zdjąć i jest zwykły kubeczek. Nie ma gwintu, nie jest zakręcany.  Mimo że chłopcy duzi do tej pory mam je w posiadaniu (już bez dziubków). To były nasze pierwsze kubki do nauki. Tak mi podpasowały, że pół rodziny i znajomych nimi obdarowałam:)

No i są tanie :D

ja nadal zastanawiam się nad fenomenem tego kubka, bo wiele osób poleca.

Dzieki za polecenie a że lubie duzo rzeczy z Ikea na pewno sprawdzę

Pierwsze słyszę o tym kubku z ikei 

Mi ten doidy parę osób polecało. Że niby dzięki niemu szybko dziecko nauczy się pić z normalnego kubka. Dzięki temu że jest pochyły to jak wlejemy mniej wody to dziecko nie musi go tak mocno przechylać. No ale zobaczę za miesiąc jak to w praktyce wygląda i dam Wam znać. Dałam za niego 20 zł na allegro to jeszcze nie jest majątek. 

Ja mam jednak za duze obawy o porozlewaną wodę więc bardziej mnie ta Ikea na początek przekonuje