Laktator muszlowy który wybrać jeden czy dwa

Ja właśnie nad ranem i zostawiałam i dopiero potem myłam więc w ciepłej wodzie przemywałem z płynem do smoczków canpola i do sterylizacji

Polecam od razu 2 :slight_smile:
Odciąganie na 2 piersi jednocześnie jest dużo bardziej efektywne.
A laktator z Canpol babies bardzo polecam :wink:

2 polubienia

Ja też odciągam zaraz z dwóch :wink:

Ja mam 2 i myślę o trzecim :sweat_smile: jak jeden myje wieczorem to muszę mieć już drugi, suchy i złożony który będzie czekał na rano :sweat_smile: a myślę o jeszcze jednym bo jeden który mam, jest bardzo nieprzyjemny

Najlepiej zakupić na 2 piersi na raz. jestem mamą KPI i szukam nadal idealnego laktatora ale z calym sercem mogę stwierdzić że na 2 piersi to najlepszy wybór. organizacja czasu przy maluszku to podstawa i patrząc na to że jedna sesja trwa 15 min to móc zrobić to na raz na 2 piersi to zbawienie. Łatwiej zorganizować 15 min niż 30

Oj z laktatorami ciężko, można się nadziać. Człowiek dużo szmalu wydaje a się okazuje że kupuje coś, co nie do końca mu pasuje. To trochę loteria. Ja się tak nadziałam niestety

To ja miałam chyba szczęście bo kupiłam butelkowy i tylko jego używała i się sprawdzał :crazy_face: muszlowego jeszcze nie miałam okazji używać

oj niestety tak. ja szukam idealnego ale tak jak mówisz, loteria niestety. Jeden za ciężki a kolejny niestety jak się źle ustawi to nie ściąga pokarmu. Niestety kupno 3 na razie nie wchodzi w grę.

O dziwo jeszcze ani razu nie skusiłam się na laktatory z mamcozy, jakoś ta cena mnie przeraża

Momcozy jest polecany właśnie przez banki mleka (przynajmniej mój :see_no_evil:) ale tez póki co nie chcę wydawać tyle aż na laktator. Póki co mam wypożyczony ale liczę że jednak Canpol mi pomoże :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Ja też czytałam sporo poleceń ich ale no cena jednak nie dla mnei

On jest chyba podobny do tego Canpolowegi z tego co mi się wydaje

Wyglądowo tak się wydaje ale nie wiem :woman_shrugging:t2:

Też muszę pomyśleć o drugim , bo męczy mnie to mycie i suszenie w nocy :pleading_face::sleeping: a teraz jeszcze próbuje jakoś rozkręcić laktację to wgl ciężko

Też mam jeden i męczy to mycie :melting_face: plus czasem na jedno odciąganie jest za mały :roll_eyes:

Z tej firmy kupiony mam z drugiej ręki, dobrze ściga ale jak dla mnie jest bardzo ciężki i bardzo wypycha staniki. Średnio można cokolwiek w domu z nim zrobić. Mam s12. Dodatkowo mam z polazens jest cienki i już łatwiej w nim sprzątać czy gotować. Waży tyle co telefon naprawdę leciutki i nie wypycha stanika mocno ale składanie go nie jest nielada wyzwaniem i jeśli się coś źle dociśnie to niestety problem ze ssaniem.

A jaki masz laktator ?

Ja miałam Neno butelkowy i powiem że mi rozkręcił laktację. Ale minusem było to że trzeba było go trzymać w rękach

Jakby nie patrzeć mamcozy to zwykła chińska marka. Na Ali można dostać w oficjalnym sklepie laktatory w dużo niższej cenie

To ja mam to samo z neno sole twin. Bardzo ciężki. Wystające silniki bardzo przeciążają cały laktator przez co jest bardzo niewygodny. Dodatkowo bardzo szarpie. Ściąga duże ilości, ale nie należy to najprzyjemniejszych laktatorów niestety