Mam termometr się sprawdził, sprawdzałam też czy na pewno dobrze pokazuje termometrem teściowej i takim najzwyklejszym i faktycznie jest w porządku
plus taki, że zapisuje historię, więc zawsze można sprawdzić np czy gorączka się zbija i w jakim tempie, jeśli się zapomni poprzednich pomiarów
Mega polecam! Super mierzy, mój stary miał być niby taki rewelacyjny ale ciężko zmierzyć ta temperature takiemu maleństwu, a tutaj pyk i gotowe, i możliwość mierzenia temperatury pokoju też super ![]()
Ja to jeszcze dla małej wodę do kompania mierze , to jest super opcja jestem pewna że nie jest ani za zimna ani za ciepła ![]()
Ja nigdy nie mierzyłam, ale ja w ogóle jestem mało gadżetowa i większość rzeczy robiłam „na czuja” z intuicją ![]()
Ja to po czasie to już też na czuja , ale na początku to zawsze lubię być pewna ![]()
Ja jakoś nawet o tym nie myślałam, żeby sprawdzać wodę termometrem. Sprawdzałam łokciem najczęściej. Tak samo wodę do MM po prostu robiłam na oko ![]()
A tego do ucha to nie można używać dopiero po 3 miesiącu?
Ja tego z canpola też jestem zadowolona. Chociaż u nas odkąd go dostałam to tylko prawidłowa temperaturę mierzyl
To ja też mierzyłam i ten termometr jest właśnie super
To teraz mi dałaś zagadkę
czytam i niby można od pierwszego dnia życia, jedynie kiedy może przekłamywać to jak jest zapalenie ucha, myślę, że na początek zostaniemy przy tym elektrycznym do czoła który mamy, a jak nie będziemy zadowoleni to się dokupi tego do ucha ![]()
Co do canpola i temp u was - oby jak najdłużej tak pokazywał 🫶🏼
z tymi termometrami to idzie oszalec jaki kupic, gdzie mierzyc i czy napewno mierzy dobrze.
aczkolwiek na ten moment kazdy kto z osob medycznych mierzyl czy mo czy mojemu dziecku to rozne firmy i tylko i wylacznie srodek czola lub puls wiec juz nie wiem o co z tymi do ucha ![]()
No właśnie w ośrodkach zawsze mierzą tylko na czole.
My sorawdzamy i czoło i ucho.
U mnie w ośrodku zawsze sprawdzają środek, prawy i lewy bok zaraz nad uchem i dopiero mniej więcej wyciąga średnia
Ja kupilam termometr do czola Vitammy zoom
Po prostu poprosilam o termomentr u akurat taki byl na miejscu . Tez go sprawdzalam z termomentrm bratowej i oba pokazuja tak samo , wiec jestem zadowolona . W szpitalu czy w przychodni tez zawsze mierza na czole
Mi to właśnie zawsze na ośrodkach czy w szpitalu tylko do ucha , jedynie na sali już po urodzeniu to do czoła używali
no to widzisz moze akurat u Ciebie tak. ja sie z tym jeszcze nie spotkalam
w kazdym miejscu inaczej
W pandemii byliśmy w Radomiu w muzeum Malczewskiego, było mega zimno, śnieg i pan nie chciał mnie wpuścić, na czole mi nie chcial złapać po bokach też nie, na nadgarstku złapał jakaś zaniżona 35 st i musieliśmy czekać aż się trochę rozgrzeje i termometr złapie ![]()
Klasyk, też mam i bardzo pilnuję. Dzieciom mierzymy temp termometrem elektrycznym na czole. Jeśli z mężem czujemy się kiepsko również przykładamy ten elektryczny, ale zawsze pomiar jest weryfikowany jeszcze klasycznie pod pachą właśnie tym rtęciowym.