Kulcio no bo łuszczyca może być nabyta lub wrodzona i Twoja koleżanka miała tą drugą
Bardzo wiele osób z tym schorzeniem wstydzi się nawet do takiego stopnia, ze świadomie nie zakładają rodzin
oska mojej kolerzance po wielu latach leczenia luszczycy po czesci jej to zginelo i na sczescie znalazla meza i maja dziecko ktore nie odziedziczylo luszczycy po mamnie
tak marta az tak
ale ona nie maiala tego na twarzy tylko na plecach,ale dla niej lepiej
ja z inna dziewczyna mialam cc o nie moglysmy chodzic bo bo to znieczulenie znizaczylo mi kregoslup,a ona po cc na wlasne zyczenie ie wypisala i biegala jak torpeda
a ja nie dawalam rady
Kulcio to tak naprawdę nie znika, można zaleczyć i trzeba bardzo uważac bo byle stres może spowodować zaostrzenie objawów. Dlatego tez kulcio napisałam, ze niektórzy nie decydują się na założenie rodziny, co nie oznacza, ze wszyscy
Na pewno wstyd, ze maja taka chorobe utrudnia zycie. I nie zakladanie rodziny jest dla nich wyjsciem z sytuacji. Przynajmniej w ich przekonaniu.
bo jest i wrodzona i nabyta… :)![]()
umnie w rodzinie babcia tylko miała na szczescie nikt wiecej
no niestety ale ja jestem takim przypadkiem że mam akurat łuszczyce ale w dośc łagodnej formie bo staram się aby nie wychodziły mi nowe zmiany chorobowe i regularne wizyty u dermatologa to są obowiązkowe i mam nadzieje że moja córcia tego nie będzie miała, bo jak na razie u mniej wszystko jest wporządku
u mnie w rodzinie łuszczyca nie występowała- przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo…
kurcze niezbyt przyjemna ta choroba. u nas na szczęście jej w rodzinie nie ma i mam nadzieje, ze tak zostanie.
rzadko występuje ale nie ma żartów z tą chorobą, dorosłemu z nią cięzko a co dopiero dzieciaczkom…
no właśnie, chociaż z drugiej strony dzieci czesto przechodzą łagodniej choroby niz dorośli, np. gorączka- dla małego dziecka wysoka gorączka nie jest tak groźna jak dla dorosłego
U nas w rodzinie nie było łuszczycy i mam nadzieje, że i Kubusia to ominie
to chyba nie jest powszechna choroba bo nigdy nie slyszalam zeby ktores dziecko na to chorowalo
ja też nie spotkałam sie z dzieckiem z łuszczycą
moja kolezanka miala łyszczyce na głowie i kolanach nie byl to za piekny widok
U mnie w rodzinie rownież nie było łuszczycy i mam nadzieje że nadal jej nie będzie.
znam dziewczynę u której łuszczyce objeła całe ciało.jak ma gorszy okres to skora wygląda okropnie
szkoda dziewczyny bo łuszczyca nie jest pięknym widokiem !
no napewno nieładnie to wygląda