Mięczak zakaźny - tajemnicze grudki na skórze, czyli mięczak zakaźny u dzieci

Dokładnie, nasze matki to nawet o kolkach nie słyszały, dzieci płakały i tyle, nikt nie wiedział z jakiego powodu. Teraz jesteśmy bardziej świadomi wielu zagrożeń.

dawniej była ostra selekcja dzieci umierały a tylko bardzo mocne i zdrowe dzieci dożywały wieku dorosłego

Dobrze wiedzieć, że jest taka choroba. Pewnie też bym panikowała

jest tyle chorób że nie sposób ich spamiętać

teraz wszystkie choroby przechodzą mutacje i można sie niemi pozarażąć

całe szczeście ominęło to córcię, ale faktycznie trudno wszystkie choroby i ich objawy spamiętać

Jest to bardzo cenna porada. Nie miałam o czymś takim pojęcia a mając dziecko naprawdę warto czytać takie porady. Dla własnego spokoju.

Przydatna informacja nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje :slight_smile:

ja tez nigdy o tym nie slyszalam. Oby nam sie nie przytrafilo

słyszałam o tym,kiesyś nawet czytałam artykuł na ten temat. to ponoć dość częsta choroba w dzisiejszych czasach

Ja akurat nie słyszałam o tym ale warto wiedzieć na przyszłość, choć lepiej żeby ta wiedza sie nie przydała w rzeczywistości.

wiele z nas nawet nie wie o takich chorobach, ja wczesniej na taka inf. nie natrafilam ale dobrze ze jest nasz poradnik

oj teraz tych różnych wirusów i bakterii coraz więcej. A w dodatku mutują się az strach pomyśleć

nigdy o tym nie słyszałam wcześniej, dziękuję za artykuł

ja nie znam nikogo kto by na to zachorował i dopóki tu nie przeczytałam to bym również nie wiedziała, że coś takiego istnieje. Zawsze kiedy nas coś niepokoi u dziecka dobrze, żeby zbadał go lekarz

Nie słyszałam o czymś takim.

ja również dla mnie to nowość

mieczaki to paskudna choroba,krostki rozlewaja sie i przenosza na skorze z tej wody nastepne mieczaki…

pierwszy raz o czymś takim slysze ale bardzo przydatna informmacja

o ja tez nie slyszalam o takiej chorobie do tej pory