Mleko Modyfikowane - co polecacie?

To jest fantastyczne kiedy specjalista wykazuje się takim zrozumieniem i pokazuje tą “ludzką” twarz :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Dokładnie, żadne z nas nie lubi być głodny a co dopiero takie małżeństwo, ono potrzebuje aby rosnąć i przybierać na wadze w pierwszych dobach życia. Ja nie naciskam , i nie robie sobie presji co będzie to będzie czy ma się mleko swoje czy trzeba sztucznym karmić ważne aby dziecko nie było głodne.

To tak jak moja położna. Corkę wazyła i stwierdziła że za mało przybrała odrazu skierowała nas do pediatry ,a ten nie widział wogule żadnych nieprawidłowości i wróciliśmy do domu.

1 polubienie

Nie ma sensu się stresować, bo każda sytuacja jest inna.

1 polubienie

Ci lekarze są dziwni… U nas pediatra twierdziła że mała waży za mało i dopytywała ile my jej dajemy mm i jak często. A jak pojechaliśmy prywatnie to moja lekarka stwierdziła że jest w jak najlepszym porządku, że mała rozwija się miarowo idzie cały czas tym samym centylem i nie ma co jej wpychać więcej mleka bo ona nie ma mieć nagle 5 kg bo tak jest na jej wiek akurat. I dobrze że się posłuchaliśmy bo aktualnie mała skoczyła delikatnie w górę jak zaczęliśmy RD…

Ja używam Nan Opti Pro plus i nam sie sprawdza od początku :grin:

Po Hippa mała źle przyjęła ,bebilon duo biotik był u nas ok. Ale na szczęście udało się rozkręcić laktacje.

1 polubienie

Najważniejsze, że malutka rozwija się w swoim tempie i zdrowo rośnie. :blush: Czasem mniej znaczy więcej, a naciskanie na konkretną wagę może tylko stresować rodziców i dziecko.

U nas też była taka nagonka na tę wagę, ale jak juz byliśmy na 5 wizytach kontrolnych, mały dostawał mam, rósł proporcjonalnie glowa-klatka, to też stwierdzili, że widocznie tak ma, i że po prostu na wizytach szczepiennych będziemy ważyć i sprawdzać. Ale w głowie zostaje

To racja. Najważniejsze żeby dziecko rozwijało się proporcjonalnie do swojej wagi urodzeniowej. Bo np znajomemu sy ej urodził się 4680 i 62 cm. Był poza wszystkimi centylami na każdej wizycie :rofl::rofl: no ale trzeba wiedzieć jakie dziecko się urodziło a nie że w 2 miesiącu ma ważyć 5 kg bo tak mówi tabelka.

1 polubienie

Aktualnie prawie miesięczniak karmiony mieszanie i poza moim mlekiem, podaje Laktowit. Analizując wszystkie możliwe mleka, składy, kraj pochodzenia itd. Wybrałam właśnie to, bo wyróżnia się na tle innych. Na ten moment - polecam!

1 polubienie

Wiadomo ze jak mleka sie nie ma to nie powinno sie glodzic i podac to mleko mm ale mi sie podoba to ze jak jest nacisk na karmienie piersia a nie olewaja tak tego i w tym pomagaja

Nie rozumiem tej nagonki , każde dziecko jest inne i różnie się rozwija w swoim tempie . U nas jak położna zaczęła przyczepiać się do wagi córki nie stresowaliśmy się tym bardzo nawet . Widocznie moje mleko było mniej kaloryczne . Ważne że coś przybierała na wadze . Najlepsze było to że po dwoch miesiącach na wizycie lekarka powiedziała że za dużo waży :rofl::see_no_evil:

O matko :smiley: to nagle za dobrze karmiłas :smiley: lekarze i położne by chciały żeby kazde dziecko było na 50 centylu, żeby nowe umiejętności pojawiały się na środku zakresu. Jak wiadomo tak się nie da. I ciężko, mi jako mamie nie martwić się na zapas na kazdym kroku :disappointed:

Haha chyba tak . Za dużo wtedy słodyczy chyba wcinałam i wszystkie cukry córka z mlekiem zjadała
Tesciowa mi przynosiła ciasta i jak tu nie spróbować :rofl::rofl: i odrazu waga córce skoczyła w górę. Do tej pory taki kluseczek z niej :rofl:

Ja nie lubię tego nacisku. Znaczy fajnie, jak kobieta chce karmić piersią i specjaliści w szpitalu jej w tym pomagają. Ale już słabe jest, jak kobieta wyraźnie komunikuje, że ta piersią karmić nie chce, a mimo wszystko kładzie się na nią nacisk.

Mi tez chodzi o to ze jak pomagaja jak komus nue wychodzi a bardzo chce , ostatecznie najwazniejsze aby mama miala wybor

1 polubienie

My używamy Nan Optipro plus i sie sprawdza od początku :smiling_face:

Bardzo dużo pediatrów poleca bebilon , chociaż szczerze powiem każde dziecko u mnie na innym bylo karmione i każde dobrze opiniuję :smile: średniej córce niestety nie każde pasowało mleko i jedynie na bebiko się ostało każde inne ją uczulało nie wiem czemu.

U mnie był bebilon na początku, potem Bebiko :wink: