Żadna obcinaczka, tylko zwykłe nożyczki zaokrąglone na końcu
Synek nie lubi ale zawsze tatus zagaduje i nawet sie nie zauważy kiedy i mamusia juz ociela , tylko z mezem idzie to sprawnie
gdybym miała czekać 2-3 tygodnie po narodzinach synka zeby mu obciac paznokcie to by sie zdazyl caly podrapac. Miał okropnie długie paznokcie.
Ja obcielam swojemu paznokcie jak tylko wróciliśmy ze szpitala bo miał takie długie że w szoku bylam
moja corcia tez sie urodzila z dlugimi paznokietkami ale teraz… doscc szybko jej odrastaja
chyba pierwszy raz poprosze swoja mame zeby obciela pazurki bo mam obawy
ja tez się balam ale dalam rade
najlepiej obcinac na spiocha ![]()
to nie takie straszne nożyczki są małe a dzidziuś ma miękkie pazurki po za tym jak śpi to nawet nie wie ma obcinane paznokcie. jak dziecko jest starsze znacznie trudniej się obcina ,synek bardzo się wyrywa ale ostatnio obcinałam paznokcie i sam przyszedł żeby mu obciąć nie maił długich ale obciełam mu troszkę i pochwaliłam może następnym razem też będzie grzeczny
chyba na spiąco najlepiej jak sie tak nie wierci
gdyby dziecko nie spalo to bym nie dala rady mu obciac
Większość mam robi to po cichaczu na spiaco heh
na spiocha jest najlepiej, też muszę obcinac paznokcie 2 razy w tygodniu, bo inaczej Mały jest cały podapany
Ja pewnie też cichaczem będę to robic, oczywiście, specjalnymi nożyczkami ![]()
Mamy wszystkie trzy sztuki czyli pilniczek, nożyczki i obcinaczki. Cały zestaw mamy z Canpola i jest bardzo dobry.
ja nie mam jakos talentu do obcinania paznokci
nawet ze swoimi mam problem… ![]()
Ja mam zestaw do paznokci nożyczki, pilniczek i malutkie cążki, te ostatnie myślę że najczęściej będę używać
ja używam zestawu z canpol babies.
ja obcinam paznokcie u stóp cążkami, a u dłoni zwykłymi nożyczkami, u mnie te z zakroągloną końcówką nie dawały rady
ja obcinam małymi ciążkami
Też mamy taki zestaw z Canpol Babies - dla mnie osobiście wygodniejsze są nożyczki, ale może dla malucha lepiej mi będzie stosować cążki