ja rowniez odciagalam do butelki i do innej przelewalam mleczko ![]()
ja ostatnio jak byłam w szpistalu bo Maciuś zachorował to odciągałam pokarm ręcznie bo nie miałam laktatora, napewno dłużej to trwało, ale mały nie miał ochoty na pierś tylko pił to go oszukałam i dostał mleko z butli
no ja właśnie też się łamałam pomiędzy elektrycznym, a ręcznym i zdecydowałam się na ręczny ze względu na cenę , myślę ,że ręczny wystarczy zwłaszcza,że pewnie będę odciągać mleko tylko jak będę gdzieś wychodzić
Oj z tymi ręcznymi to ciężka praca na odciąganie sporej ilości pokarmu.
ja miałam pożyczony laktator elektryczny ale strasznie bolało mnie odciąganie mleka nim więc zaczęłam odciągać pokarm ręcznie do butelki i w sumie dla mnie to było najlepsze rozwiązanie dobrze że nie kupiłam tego laktatora tylko na pożyczonym przekonałam się czy nadaje się dla mnie
ja miałam laktator ale wcale z niego nie korzystalam
Gdy byłam u mojej siostry w USA miała taki super “plecaczek”
z lodówką, laktatorem i jak np. jechałyśmy coś załatwić na większość dnia to był on super. Podłączało się go m.in. do gniazdka w samochodzie ![]()
ja niekupowałam laktatora
Laktator trzeba dobrze dobrać.
używam zwykłego z gruszką
ja właśnie jestem na etapie szukania laktatora i raczej kupię elektryczny
ja używałam elektryczny rewelacja szybko bez boleśnie. Miałam taki co w szpitalach używają
ja duzo odciągałam w szpitalu.
Mnie po ostatnim odciąganiu pokarmu elektrycznym laktatorem przez cały dzień pierś bolała.
ja uzywalam recznego laktatora nie wybrazam sobie ze bym go nie miala
ja ręcznie nie odciągnę dużo mleka
ja nieodciągałam pokarmu niemiałam tkiej potrzeby
ręczny laktator to jednak spory wysiłek… a elektryczny rzeczywiście czasami jest tak mocny że pożniej piersi bolą.
recznie sciagalam nadmiar pokarmu
ja ściągam, bo mam dużo, syn je dużo i przybiera ponad kilogram miesięcznie, ale i tak jest dużo mleka