Plany na roczek

Dobrze że chociaż udało się oddać :smiley: ale takie są właśnie uroki tych ich pięknych zdjęć że później jakie zaskoczenie kiedy przyjdzie dostawa :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

Akurat nie bylo zupelnie nic :see_no_evil: a opinie byly pozytywne . Chociaz wiesz , nawet jakby byly kiepskie to bym mamie nie przetlumaczyla :sweat_smile: ostatnio cos na facebooku zamowila i moj numer jest podany , to kurier dzwonil zeby dac odmowe przyjecia , bo odrazu widzi , ze to zamowienie z fb a tam wrzucaja cokolwiek i pozniej nie da sie zwrocic

Aaaa rozumiem. No to faktycznie się nacięłaś niemiło z tymi zasłonami. Ważne że uznali i mogłaś zwrócić :upside_down_face:

U nas syn ma tak że co roku musi być inna bajka nie może się powtórzyć :sweat_smile: ciekawe co na 8 lat wymyśli

Ale powiem ci że fajnie , tematyczne urodzinki są super , u nas też za każdym razem coś innego , , u mnie znowu jest na torcie zawsze figurka i ja te figurki z masy cukrowej kolekcjonuję :smile:

A ja jutro będę robić tort na roczek dla mojej rodzinki o już składniki na tort pokupowane

Będzie bezcukrowy ale dodam sproszkowane daktyle :face_with_peeking_eye:

5 polubień

Super pochwal się zdjęciem torcika :star_struck:
Do mnie dziś przyszło pierwsze zamowienie na roczek synka to serwetki personalizowane :smile:

6 polubień

O jakie slodziakowe…. O takich dodatkach to nie pomyślałam :grinning:

Jutro będę robić to podeślę foty

1 polubienie

@Patrycjaw25 jakie super serwetki, nie pomyślałam nawet o czymś takim :grinning: U nas do roczku rozstały jeszcze trzy miesiące ale już zaczynam zbierać inspiracje i mega te serwetki, muszę zapisać
@Mamuska357 ja też będę sama robić tort i powiedz całkiem odpuszczasz cukier? Ja często robię torty i w kremach myślę że też nie dam cukru ale na biszkopt nie mam pomysłu jak zrobić bo cukier jednak stabilizuje

Całkowicie odpuszczam cukier. Ostatnio też robiłam bez cukru w biszkopcie, nasączyłam go tylko zmiksowanymi daktylami i wodą i wyszedł super. Teraz robię z innego przepisu i jak wyjdzie to mogę ci podesłać przepis

To jak ci się uda na daktylach to podeślij przepis, też mam akurat te z helpy w domu

No ja te zamówiłam i wczoraj odebrał mąż

Biszkopt będzie na bazie mąki i kaszki orkiszowej z ciecierzycą i sproszkowanymi daktylami

1 polubienie

A z ciekawości robisz normalnie na codzień takie fit wypieki? Ja zawsze jak spróbuję zdrowszych wersji to kończy się zakalcem i stwierdzam że jednak biały cukier by mi tego nie zrobił :sweat_smile:

1 polubienie

Wiesz co, to tej pory tak nie dbałam o to, w sensie na codzień nie piekę ale jak piekę to z cukrem normalnie ale teraz jak jest mały to nie chce go uczyć tak szybko jedzenia słodkiego i chce to wydłużać ile się da …. My z mężem nie jesteśmy z tych co kochają słodycze …. Chodź odkąd karmię to się to nieco zmieniło

1 polubienie

Ja tez bym byla chetna na przepis na tort bez cukru .
U nas zauwazylam , ze mala nje przepada za slodkim smakiem , i tak pomyslalam , ze moze dla niej zrobilabym taki maly dodatkowy . Podziel sie :heart:

1 polubienie

Wow super takie personalizowane serwetki! :star_struck::star_struck:
A skąd zamawiałaś? ,:grin:

@Mamuska357 koniecznie pochwal się jak wyszedł torcik! :grinning::star_struck:

1 polubienie

Pochwalę się, oczywiście.

@asiam1 @Mamusia22 ja będę korzystała z tego przepisu na bazie kaszki HELPA

1 polubienie

O dziekuje bardzo ! Screenuje sobie

1 polubienie

Fajne jest to że jest na bazie tych zdrowych kaszek

Mi najbardziej zalezy zeby nie byl taki mega slodki . Nie wiem czemu , ale mala w ogole nie jest za slodkim , zdecydowanie woli na przyklad kwasne , a takie prawdziwe torty jaki zamowie dla gosci tak czy siak zawsze jest slodki i tak mysle , ze fajnym pomyslem bedzie zrobienie jej malutkiego wlasnego torcika zeby mogla sobie zjadac go lapkami :grin: