Powrót do pracy po narodzinach dziecka

Ale ja też zaraz patrzę na wózki na ich funkcjonalność myślę jak się składa i tym podobne to jest chore

1 polubienie

Co ma na sobie to czy jest ubrane adekwatnie do pogody?

@karolina27034 W sensie maluch. Jak ubrany​:face_with_hand_over_mouth: Zwracam też uwagę na szczegóły typu pielucha tetrowa jaka, łańcuszek do smoczka czy jego rodzaj :joy: no częściej mało mnie to interesowało a teraz na wszystko patrzę na prześcieradełko w gondoli, albo jaka chusta jeśli mama nosi chustę :smiling_face:

Ja tak mam z nosidłem. Potem mówię mojemu mężowi Boże ja ciebie biedne dziecko co oni mu robią w wisiadle i zaczynam się nakręcać

Omatko :laughing: wyobraziłam sobie teraz Ciebie jak patrzysz na mnie na spacerze :laughing::face_with_peeking_eye:

No ale patrzę z ciekawości bo się więcej orientuję i mnie to ciekawi. Ostatnio w kościele widziała malucha z smyczą do smoka - drewniane koraliki z imieniem …. Fajnie tak patrzeć co ludzie mają i jakie pomysły

Nie mówię że to zle ! Mnie ciekawi co ludzie np kupują w sklepie , co mają w koszykach :face_with_peeking_eye::laughing:

U na po prostu żłobek ma miesiąc przerwy i zdecydowanie dzieci wybiły się z rytmu. Mam nadzieję, że do końca tygodnia się przyzwyczai. Dzisiaj jak mąż oddawał znowu marudziła, ale ciekawe jak bd odbierać jaka będzie :confused:

Dlatego nie będę ukrywała że pod tym względem uwielbiam żłobek prywatny bo wiele placówek albo ma dwutygodniową albo tygodniową przerwę jest to znacznie łatwiejsze jest to znacznie łatwiejsze

A nie ma zastępczych żłobków ? Np Wasz ma mc wolnego w sierpniu a inny w lipcu i dzieci migrują na ten czas ?

Zastępcze żłobki czy przedszkola są w publicznych instytucjach. My mamy prywatny i mamy 2 tygodnie przerwy. Znowu przedszkole syna siostry męża ma przerwę 3 tygodnie. Poza tym nie każde dziecko chce iść do zastępczego bo to zmiana cioć i dzieci i czasami to bywa trudne

1 polubienie

U nas akurat są otwarte cały czas

1 polubienie

Naturalne i szybkie liczę że ten też taki będzie

To Ci tego życzę ! Szybkiego i mało bolesnego​:heart_eyes::face_holding_back_tears:

1 polubienie

Niby jest, ale znowu tydzień z innymi ciociami :confused:

A no to właśnie :slight_smile: ja zapisywałam córkę do państwowego przedszkola gdzie w lipcu może chodzić ale muszę złożyć deklarację w maju 2027 plus w sierpniu bedzie przedszkole zamknięte nie będzie można na ten mc wozić do innej placówki i również bede musiała taki wniosek składać :slight_smile:

to my składamy zamówienie na teściową jak mamy w żłobku przerwę :stuck_out_tongue: bo ona też jest rezerwowana przez siostrę męża więc kto pierwszy ten lepszy :face_with_hand_over_mouth:

Jestem mega ciekawa jak u nas będzie w żłobku w wakacje :see_no_evil: mam nadzieję że publiczny żłobek nie będzie miał długiej przerwy :crossed_fingers:

A to mozesz zobaczyć na ich stronce albo zadzwonić :slight_smile:

Zazwyczaj są dwa albo trzy tygodnie, zależy od żłobka