w pewnym sensie tak jest
Uważam, że zbyt wiele sprzecznych informacji krązy po świecie i mamy są zdezorientowane.
Tyle jest przeróżnych porad na temat diety mamy karmiącej i tyle samo portali poruszających ten temat. Naczytałam się i stwierdziłam, że każda mama karmiąca piersią powinna sama poeksperymentować z jedzeniem. Przede wszystkim należy odżywiać się zdrowo. A jak mama czuje się dobrze, to i dzidzia nie będzie miała problemów z brzuszkiem. Jestem mamą czteromiesięcznej Hani. W pierwszym miesiącu w moim menu był głównie ryż, kurczak gotowany i pieczone jabłko. Jak córcia skończyła 2 miesiąc, szybko zaczęłam wprowadzać nowe produkty. Jedyne czego nie jem jeszcze to produkty powodujące wzdęcia i cytrusy. Urozmaicona dieta mamy karmiącej sprawia, że mleko jest bardziej wartościowsze dla dziecka, a co najważniejsze, rzadziej później występują te nieszczęsne alergie.
ja mam nadzieję że będę mogła karmić piersią
Płaskie brodawki utrudniają karmienie.
odnośnie płaskich brodawek - będa pomocne osłonki silikonowe które zasysaja brodawkę i dziecko moze dzięki temu ssać
brodawki naciągałam gdy córka chwycić nie mogła
Dziecko które nie dostało butelki uczy się kształtu brodawki taki jaki jest. Chwyci nawet płaską brodawkę,ważne by się nie poddawać.
brodawki pękają od niewłaściwego sposobu kramienia/jedzenia a nie z powodu laktacji, o zbawiennych korzyściach z okładów z kapusty uczą nawet w Szk rodz
a na wklęsłe brodawki można wypróbować kapturki- podobno pomagają
tez słyszałam że te kapturki są oki. Ale zobaczymy czy będą potrzebne, oby nie
ja używałam kapturków na samym początku bo dziecko nie umiało chwycić cycka ale po kilku dniach się nauczyło
u mnie na początku był kłopot ale teraz odpowiednio podaję pierś i mała chwyta
Wszystko co napisane zgadzam się w 100 % ! Naprawdę dużo ludzi wymyśla bzdury.
Ja nie mogłam dobrać kapturkow
z tym dopajaniem czesto słyszałam uwagi
Mój jak był noworodkiem to nie tyle musiał co chciał jeść kilka razy w nocy.
100% popieram
ja stosowałam osłonki na wklęśniętą brodawkę i pogryzioną druga przez Córke zaraz po porodzie - polecam
kapturki nie dawały rade , młody sie denerwował więc laktator tylko