Ja niestety noszę okulary więc przeciwsłonecznych nie noszę
@magdap_96
Ja uwielbiam do jazdy samochodem z polaryzacją
Natomiast obsługa paczkomatu, bankomatu czy kiosku w Mc nie działa - trzeba je ściągnąć, bo nic nie widać
Kupuję najczęściej z Polaroid - super modele mają ![]()
Ja do prowadzenia używam głównie tych z polaryzacją a tak to zwykle …. No chyba że jestem na nartach w Alpach to też wtedy takich używam z polaryzacją ![]()
U optyka można zamówić korekcyjne przeciwsłoneczne. Albo takie nakładki na magnesy też są
Polecam Madzia zrobić sobie korekcyjne przeciwsłoneczne to zupełnie inna wygoda ![]()
Ja również mam wadę wzroku i to dość dużą, zrobiłam sobie okulary korekcyjne w zeszłym roku. A chciałam kupić takie z nakładkami, moja mama takie ma już któryś raz, ale mi żadne oprawki nie spasowały.
@magdap_96 a co myślisz o stronach internetowych sprzedających okulary korekcyjne/przeciwsłoneczne. Jeśli poda się receptę na okulary to jest rozsądne kupić online? Nie wiem czy mi się tylko wydaje że cena jest dużo korzystniejsza. Za same szkła zwykle place 700zl a oprawki wiadomo różnie
To jest właśnie najgorzej , też mam ten problem . Dała bym wszystko aby nie nosić okularów ![]()
A to miałam , ale to też strasznie uciążliwe żeby zmieniać wszędzie . A nakładki też miałam i się bardzo krzywiły i nie wiem ale dla mnie nie były dobre @magdap_96 muszę w tym roku o takich pomyśleć znowu
@Mama.kacperka to się bardzo rozumiemy , ja nienawidzę okularów , dla mnie są mega uciążliwe i przeszkadzają mi
Ja też nie lubię okularów, teraz jak nie pracuje to tylko do tv zakładam i do wieczornej jazdy samochodem. I tak mi przeszkadzają i mnie gniotą, jakby 5 kg ważyły
Ja też nie muszę nosić okularów ale coś ostatnio widzę że muszę dalej rzeczy oddalać bo jak są za blisko to nie widzę i ciężej pracuje akomodacja oka. W sumie to może się przejdę do okulisty ![]()
Ja niestety jak ściągnę to nic nie widzę
coraz gorszy wzrok mam . A jaką masz wadę ?
Zależy jaka to stronka, ogólnie to optycy bardzo duże marżę narzucają
więc od producenta bedzie najtaniej.
@Magdallenka0897 @Mama.kacperka bardzo polecam korekcyjne przeciwsłoneczne, słoneczko nie razi a wy widzicie wszystko. Jak sie człowiek przyzwyczai to juz inaczej sobie nie wyobraża żyć.
Ja też mam wadę -2,5 ![]()
bez okularów czuję się jak noworodek - też widzę wszystko za mgłą
noszę też czasem soczewki - ale kurcze już tyle ich wypróbowałam i jeszcze nie trafiłam na idealne
i w każdych które miałam szybko mi się wysuszają oczy ![]()
A no i kupiłam dla małego oksy w rossmanie, kosztowały całe 10 zł - i nie zrzuca ich i się nie denerwuje więc zdecydujemy się na zakup lepszych, ostatecznie chyba z firmy kietla
albo może wybierzemy się gdzieś stacjonarnie po dobór, @magdap_96 - myślisz że jest sens stacjonarnie dobierać czy jak kupię przez internet to też będzie ok dla takiego malucha?
Chodziłam kilka lat w soczewkach ale moje oczy wysychały na wiór pod wieczór
jak zaczęłam pracować przy komputerze to nie mogłam wytrzymać. Najlepiej sprawdzały mi się te jednodniowe. Ale w ogóle soczewki drogo wychodzą, teraz oprawki są też dużo bardziej stylowe niż 10 lat temu i już pogodziłam się z tym kompleksem ![]()
Ja jeszcze nie mam wady jakieś by nosić okulary ale sama widzę że nieco mi się ten wzrok pogarsza…. Kiedyś opisy na tubkach bez problemu czytałam a teraz muszę z daleka i czasem z łupy korzystam ![]()
No to mam taką samą wadę… i nigdy nie próbowałam nawet żadnych soczewek , bo nie lubię wkładać nic w oko i nie dałabym rady ![]()
Niestety, teraz mam jednodniowe i miałby być super a mam wrażenie, że są gorsze od tych miesięcznych
i tak samo mam, że noszę je 4h i już oczy suche jak wiór ![]()
Swoją drogą muszę iść do optyka, bo moje okulary już mają 2 lata i mi się znudziły
a i pewnie wada się trochę niestety pogłębiła ![]()
@Magdallenka0897 Mój tata miał laserową korekcję wzroku - fajna sprawa, ale niestety kosztowna + ja się tego boję ![]()
Mam astygmatyzm i -0.75 a w drugim oku -0.5, ale to nie byłam na badaniu ze 4 lata już, to nie wiadomo jaka teraz mam.
Ja mam tak jak Ty, też nie lubię grzebać w oku
i nawet z kroplami u mnie ciężko ![]()
@Wesola95 koszty kosztami, ale ja też bym się bala
Kurczę chyba tymi wpisami zachęciłyście mnie do kontroli ![]()
Ja kiedyś zawsze chciałam zrobić sobie po 30 tce ale jak się dowiedziałam jak ta operacja wygląda to zmieniłam zdanie
a pogorszył się tacie coś wzrok ? Bo moja koleżanka robiła to po 2 latach się pogorszył i znowu zaczęła nosić okulary @daga1271 u mnie też z kroplami ciężko , najlepiej gdybym nic z nimi nie robiła
jak mi coś wejdzie w oko to masakra