Przyjmowanie leków podczas laktacji

Synek ma 3 miesiące. Przez ten czas miałam 2 razy anginę i raz zapalenie krtani. 3 razy antybiotyk. Cały czas karmiłam.

Lepiej unikać leków, ale jeżeli już musimy to wystarczy powiedzieć lekarzowi, a juz on przepisze bezpieczne.

Ja jestem zdania, że podczas karmienia to leki, ale tylko te które przepisze lekarz. Niczego więcej bym nie brała.

Z tym co lekarze przepisują też trzeba być ostrożnym pamiętam miałam lekką grypę i dr przepisała mi tabletki których w ciąży kategorycznie nie wolno stosować!gdyż jej zdaniem powinnam już dawno odstawić dziecko bo wtedy córka miała już 1,5roku “kto tak duże dzieci karmi” a ja jeszcze od tego czasu rok karmiłam

ja nic nie przyjmowalam, wolalam unikac wszelkich lekow

najlepiej unikać leków, a jeżeli już trzeba coś brać to po wcześniejszej konsultacji z lekarzem

konsultuję z .lekarzem

tez myślę że najlepiej się skonsultować z lekarzem

Ja tez nic nie brałam jak karmiłam całe szczęście nie chorowalam

wszystkie leki trzeba konsultować z lekarzem w ciąży jak i podczas karmienia

Bez lekarza ani rusz.

wszystkie przyjmowane leki nalezy konsultowac z lekarzem, ja jeszcze w szpitalu dostawalam rutinoskorbin poniewaz bylam lekko przeziebiona

ja nie miałam potrzeby stosowania leków

ja nie stosowałam leków i chyba bym się nie odważyła

Na razie wzięłam tylko paracetamol na ból głowy.

warto wszystkie leki konsultowac z lekarzem, wtedy jest pewnosc ze dziecku nic sie nie stanie

Nic na wlasna reke nie bralam

tylko to co lekarz przepisał

ja w szpitalu brałam leki przeciwbólowe i w domu raz jak córka była troszkę starsza

ja bym chyba wszystko konsultowała z lekarzem