elzbieta zgodzę się z tobą. Kaszel alergiczny który wywołuje pleśń jest okropny, a jedynym sensownym rozwiązaniem jest jej unikanie. Gorzej gdy pleśń mamy w domu i nie mamy możliwości się wyprowadzić, wtedy dziecko się męczy a my razem z nim.
ja akurat to nigdy nie jestem pewna czy kaszel jest suchy czy mokry, wole isc do lekarza niz podawac cos na wlasna reke
ja zarówno suchy jak i mokry potrafie odróżnić.
u nas kaszlu nie było i mam nadzieje ze szybko nie zawita
U nas też pojawił się katarek dzisiaj razem z kaszlem. szybko zareagowaliśmy i są krople i leki. Mam nadzieję że jutro będzie o wiele lepiej a mały nie rozchoruje się gorzej
u nas kaszel jest ale taki lekki wiec syrop prawoslazowy juz zawital
jak dziecko ma kaszel to lepiej pójść do lekarza
u nas ostatnio wystąpił katarek, a w jego konsekwencji kaszel, gdyż wydzielina z nosa osiada się w okolicach gardła.Na szczęście szybka interwencja przyczyniła się do tego, że już objawy i katarku i kaszlu są niewielkie
uu nas pozostały resztki choroby
u nas czasami po chorobie kaszel utrzymuje się i trzy tygodnie
Też nie potrafię rozróżnić kaszlu jednak nie idę od razu do lekarza gdy nie ma innych objawów choroby, boję się żeby w przychodni dziecko nie zaraziło się czymś innym. Radzę sobie kupując syropy pomagające zarówno na kaszel mokry jak i suchy.
anka8661 ja tez lubię takie syropy, dla dziecka i dla siebie też
anka8661- u nas w przychodni na szczeście są dwa wejścia jedno dla dzieci chorych drugie dla zdrowych i z niewielkimi objawami zawsze można sie udac do tych zdrowych
od znajomych słyszę, że dużo jest jednak przychodni gdzie jest jedno wejście dla dzieci zdrowych i chorych, w małych przychodniach to nawet poczekalni nie ma dla dzieci zdrowych
u nas sa 2 wejscia ale nie ma podzielenia na wejscie dla zdrowych i chorych
u nas jest jedno wejście
u mnei sa oddzielne wejscia dla zdrowych i chorych dzieci i sa oddzielone drzwiami.
czasami trudno odróżnić kaszel, który ma dziecko w związku z infekcja od kaszlu alergicznego
synek był ostatnio przeziębiony na szczęście byl tylko katarek lekki, kaszel nas ominął
moja czasem udaje zeby uwage zwrócić na siebie:)