dzieci czesto kaszlaja - udawaja
hehe
moja udaje że kaszle jak kogos zaczepia
u nie tak samo jak kogos zaczepia
u mojej małej doktor stwierdziła że przy ząbkowaniu zalatuje jej ślina i dlatego pokaszluje może i prawda bo się nie ślini tak jak chłopcy którzy byli wiecznie mokrzy na bluzkach
no ja pamietam jak moja córka udawała że kaszle
moja kaszle jak dzien wczesniej krzyczy i placze bo wtedy zdziera sobie gardelko
moja czasem pokasłuje ale tomoze faktycznie tylko slina bo nic innego niepokojacego nie zauwazylam a nie chce sie na zapas martwic
moja właśnie jest w wieku kiedy się kaszelek udaję, ![]()
moja też kaszelek udaje:)
Mój maluszek jak się zadlawa ślinka to kaszle
My niestety przeszliśmy zapalenie płuc u synka jak miał niespełna pół roczku, Teraz każdy kaszelek, nawet taki z naśladowania powoduje nutę strachu…
inia zgadzam się z tobą moja córcia jak miała pół roczku to miała zapalenie oskrzeli i skończyło się na szpitalu teraz jak zaczyna kaszleć to człowiek boi się żeby nie skończyło się tak samo ale zmieniłam lekarza i jak do tej pory wszystko jest zaraz wyleczone
najgorzej jak lekarz zbywa że to zwykły kaszel
my jeszcze kaszlu nie mielismy na szczescie
nie można lekceważyć żadnych objawów, im wcześniej zauważymy tym lepiej
ja w dziecinstwie mialam wlasnie zapalenie pluc i rodzice pamietaja to do dzisiaj ze lezalam w szpitalu i musieli pielegniarki przekupywac zeby sie mna zajmowaly bo wtedy to byly starszne france, a sytuacja tez przez zbywajacego ich lekarza i z kaszlu wyszlo zapalenie pluc
teraz też takie się zdarzają jedna jak chodziła zakładać kroplówki w nocy to tak waliła łóżeczkami że dzieci z płaczem się budziły nie mówiąc o tym że zdarzała się jej tak podłączyć kroplówkę że szła w pościel
uwazam ze zamiast bawic sie w zgadywnie jaki mamy rodzaj kaszlu lepiej udac sie z dzieckiem do pediatry ktory to sam oceni
tak tylko czasami jak na złość pod czas wizyty dziecko nie kaszle
u nas kaszle jak kogos chce zaczepić