no niestety jeżeli mąż jest alergikiem to spora możliwość, że mała też będzie na coś uczulona, ale nie koniecznie
mąż na szczęcie ma alergie na pyłki, gorzej z teściową bo ma alergie pokarmową, mam nadzieję, że nam się uda
Moja Klaudia jak piła same mleko modyfikowane to nie miała żadnej skazy białkowej ale jak tylko zaczęłam jej dawać różne serki to małą dostała takiej szorstkiej skóry na buźce że ograniczyłam jej nabiał i nie ma już z tym problemu i nie musiałam zmieniać mleka
Natalia a jakie mleczko dajesz?
Ja podaje małej bebiko ale z kleikiem ryżowym jest gęściejsze i mała tylko takie lubi…a smakowego nie podawałam nieraz wezmę wsypie jej do mleka 2 miarki kaszki …i jej smakuje np truskawkowej
ja też dosypuje do mleka kaszki ale tylko po to żeby je troche zagęścić bo jak dam małej samo mleko to ona zaraz ryczy że sie nie najadła
ja kaszki czy kleiku… zawsze to sytszy posiłek
my właśnie zaczynamy przygodę z mlekiem modyfikowanym i powiem szczerze że się pogubiłam więm że musi być 2 ale co do reszty to zupełnie zielono mi:(
wiola mi niedługo też zaczynamy 2 i jak teraz dajemy bebiko, to i 2 też dawać będziemy bebiko. Na początek dodawaj np. jedną miarkę mleka 2 na butlę i powoli coraz więcej dodawaj 2, aż w końcu będziesz miała samo mleczko 2. Oczywiście jeżeli karmiłaś butlą. Ale Ty chyba cycusiowa o ile dobrze kojarzę, to nie wiem jak to się podaje.///
widzę że dużo mam podaje bebiko…ja dopuki mala bedzie pila nie mam zamieru zmieniać na inne chyba że by sie cos działo
bebiko jak najbardziej pasuje mojemu dziecku,a przy okazji naszemu portfelowi, także wszyscy zadowoleni
Claudia a mleko R nie działa?
No to u nas jest w ogóle inaczej, kiedyś przypadkowo kupiłam mleczko R i Nela tak się wściekła, że gdy przyniosłam już normalne, nie chciała go pić, myśląc że to mamto “ble”
Od tej pory uważnie patrzę:)
Ja podaję bebiko od samego początku bo mojej niuni jakoś lepiej podchodzi,a jak miała skazę białkową to podawałam jej bebiko 1 HA i mimo,że jest nie dobre moja niunia je jadłą
u nas bebiko mały przełknie jeszcze parę łyżek ale nan 2r tragedia od razu wymiotuje nim
w3105 Ja raz kupiłam mojej niuni nan i nigdy więcej bo mi po nim w nocy się budziła bo się nie najadała.
przecież bebiko 2 jest po 6 miesiącu to możesz już dawać…
po 6 pisze a jak jest tabela na opakowaniu to 7 pisze bo po
Właśnie mam ten sam dylemat. Na 1 podają proporcje dla 7 miesiąca, a 2 jest już od 6. Jakie w końcu podać po skończeniu 6 miesiąca?
Dziewczynki gdy dziecko skończy 6 miesięcy, można mleko zmienić, w tabeli mleka 2 jest siódmy miesiąc (czyli okres od dnia następnego po skończeniu 6 miesięcy do dnia poprzedzającego skończenie 7) a nie siedem miesięcy:) Więc spokojnie.
W kwestii Nan, dla nas było super. Nigdy żadnych problemów. Ani z kupką, ani z brzuchem, ani ze spaniem:)
Ja mleko następne zaczęłam dawać niuni kilka dni po skończeniu przez nią 6 miesięcy bo wtedy mój mą wracał z delegacji i jechaliśmy na zakupy.