Każdy widzi po sobie co też nam pomaga, bo np. na mnie może coś działać a na innej kobiecie już mniej , bo to wszystko zależy od skóry jaka się ma i jak duże są te rozstępy. Wydaje mi się że jak się już urodzi dzieciątko to mama całą uwagę skupia na dzieciątku cze już zapomina o swoich rozstepach itd;). Najważniejsze że się jest zdrowym;)
mozna dobrac sobie dobrze szczotke i wtedy tego problemu nie ma :)
A są takie delikatniejsze szczotki dla skóry naczynkowej? Nawet nie wiedziałam. Wydaje mi się, że ogółem masaż jest dobry na rozstępy. Wiadomo, że nie da spektakularnych efektów, ale może polepszyć nieco wygląd skóry.
Ja delikatnie szczotkuję brzuch, uda i piersi i przyznam miałam przez chwilę na piersiach czerwone ślady, a po chyba dwóch tygodniach szczotkowania i kremowania ślady zniknęły. Używam miękkiego włosia, okrągła szczotka z rossmana.
Też mam tą okrągłą szczotkę z Rossmana, bardzo ją lubię:). W ogólę lubię szczotkowanie na sucho.
Ja na szczeście nie mam rozstępów. Ani po pierwszej, ani po drugiej ciąży mi się nie pojawiły, pomimo dużego brzucha. Smarowałam, szczotkowałam. Zarówno w ciąży jak i po (dużo kobiet po porodzie już nie kremuje, a rozstępy robią się nie tylko podczas rozciągania ale także podczas kurczenia skóry).
No i wiadomo, jedni mają wieksze, inni mniejsze predyspozycje do występowania rozstępów.
a czy ktoras z wad uzywala cellublue?
Wydaje mi się, że mając predyspozycje niestety niewiele jesteśmy w stanie wskórać. Ja przyznam szczerze, że już dawno nie szczotkowalam ciała. Mam teraz tejpy na brzuchu, a to okolica, której najbardziej przydałby się masaż, bo tam mam świeże rozstępy. Dlatego póki co odpuściłam.
Ja nie byłam w stanie zaradzić rozstępom , zawsze miałam do nich tendencję. Także nie dziwiło mnie , że coś się robi.
U mnie też niestety są duże predyspozycje. Miałam rozstępy już z czasów dorastania, teraz doszły nowe na brzuchu i piersiach.
wlasnie najgorzej ze na piersiach rozstepy pojawiaja sie duuuzo po porodzie i czesto po zakonczeniu kp ;/
TemR ciężki i ciężko z nim włączyć . Z gemteyką nie wygrasz. Jak ktoś ma predyspozycje to będzie miał rozstepny chcąc nie chcąc
Ok dokładnie genetyka wiele robi
Właśnie genetyka
Mi rozstępy na piersiach pojawiły się dosłownie kilka dni po porodzie. Teraz ich za bardzo nie widać, ale zobaczymy co to będzie jak skończę karmić.
Mi w ciąży się zrobiły Ale po karmieniu piersią nie były tak bardzo Widoczne W drugiej ciąży narazie nie mam na piersiach ale na brzuchu mam duże
Mi na brzuchu zrobiło się bardzo dużo rozstępów już w pierwszej ciąży. I niestety to dość głębokie rozstępy, więc zostaną już ze mną na zawsze.
Ja na szczęście nie mam nigdzie rozstępów. Tylko fałdki na brzuchu ;)
Oh ja mam sporo. Teraz wyjeżdżamy na wakacje i uda mam fatalne.. zakładam strój jednoczęściowy bo brzuch to też inna historia. Ale przynajmniej przysłonie haha za to na brzuchu mam rozstępy od pępka w dół więc może, może kiedyś wyższy stan majtek i będzie lepiej.
Ja dzisiaj właśnie zaczęłam przymierzać swoje stare stroje i jak skończyłam to od razu zamówiłam dwa nowe jednoczęściowe. Niby jak zakładam bikini z wyższym stanem to nie widać tak rozstępów, ale jakoś nie czuje się pewnie z moim brzuchem. Zresztą żadna góra nie pasuje, bo i piersi już większe.
Rozstępy można usunąć laserowo ja po porodzie zastanowię się na tym