Sen a ząbkowanie

Uuuuu ewciaos,to współczuję.Mojemu już tak się bielą górne jedynki że szok!ale jeszcze ani jeden się nie wyrżnął.Boję się że w momencie kulminacyjnym dostanie gorączki tak jak było to przy dolnych jedynkach.

Po pierwsze uzbroić się w cierpliwość. Mój synek ma problemy ze spaniem od skończenia 7 miesięcy, a obecnie ma 14 miesięcy. Ostatnio kupiłam anaftin baby, który ma szczoteczkę. Nie ma też środków przeciwbólowych więc można go używać kiedy jest taka potrzeba. Szczoteczka masuje dziaselka. U nas zniwelowala zaczerwienienia. Doraźnie można podać środek przeciwbólowy.

Zabkowanie to ciężki okres dla calej rodziny. U mnie sprawdza się maść. Mam jeszcze czopki ale nie podaję. Po maści od zazu przechodzi. Dentinox mam. Polecają też camilie ale nie na każde dziecko działa.

Mojemu synowi dopiero wyrósł pierwszy ząbek a ma 9 miesięcy.
Jak wyrasta ząbek dla dziecka to jest ogromny ból. Dużo pomagają maści na ząbki i działają znieczulająco, chłodząco i kojąco, co pomaga maluszkowi wytrzymać ból. Ja również polecam maść Dentinox u nas się dobrze sprawdza

U mnie to jeszcze tak w kość ząbkowanie nie dało. Kilka nieprzespanych nocy. Ale ogólnie nie jest źle, zawsze mogło być gorzej. Niektóre dzieci to nawet jest ani pić nie chcą bo tak źle to znoszą.