Dziewczyny,
Czy ktoras z Was ma lub moze wyposaza sie w sensor/klips zostawienia dziecka w aucie?
Nie zdarzylo mi sie zebym zostawiala corke w samochodzie, i zastanawiam sie czy cos takiego zakupic czy to pieniadze wyrzucone w bloto. Jak myslicie bajer czy potrzebna rzecz?
Pierwsze słyszę że coś takiego w ogóle jest. Hmmm nie no jak dla mnie osobiście takie bajery to tylko bajery ale jeżeli ktoś jest naprawdę rozkojarzony to być może jest to pomocne. Z tego co doczytałam wysyła sygnał po zgaszeniu silnika. To jest jakoś z telefonem połączone. No nie wiem mam mieszane uczucia bo co jak zapomnisz telefonu bądź się rozładuje albo aplikacja nie uruchomi się tak jak powinna ?
Słyszałam o takich wynalazkach
wiesz co ja bardziej zapominam gdzie mam telefon wiec dla mnie to zbędny produkt i okazałby się w sumie nieużywany ![]()
Jak dla mnie zbędny bajer, to działa na zasadzie że zaczyna pipczec jak rodzic zapomni i zostawi dziecko w aucie?
nie wyobrażam sobie takiej sytuacji szczerze mówiąc i jestem trochę zdziwiona, że takie gadżety muszą powstawać :o
Edit : doczytałam co to jest i jakie ma jeszcze funkcje ![]()
![]()
mimo to - uważam za bajer, zbędny ![]()
Pierwsze słyszę o czymś takim, także nie mam i bym nawet nie kupiła
A co to ma dać? Ja w sumie jeździłam do tej pory z kimś i maluszkiem i nie było mi nic takiego potrzebne. A jeśli chodzi o to że mogę zapomnieć i zostawić dziecko w aucie to nie ma takiej możliwości więc uważam że niepotrzebny gadżet
Powiem wam szczerze że można zostawić dziecko w aucie i o nim zapomnieć. Mimo że wydaje się to abstrakcją można tak zrobić. Są w życiu różne sytuacje
Skoro sa takie sytuacje to pewnie mozna. Bo juz bylo głośno o tym
W sumie bylo kiedyś o tym głośno , jak kobieta zostawiła dziecko w samochodzie bo o nim zapomniała i to latem i niestety zmarło
Ja uważam to za zbędny gadżet ![]()
Cooo ? Pierwsze słyszę
Nie wiem czemu ale od razu mi się skojarzyło z tymi wszystkimi filmikami i jaki w Stanach Zjednoczonych mają właśnie zapięcia do pasów
Moja znajoma w zeszłym roku zostawiła 3 miesięczne dziecko w samochodzie i poszła do biedronki. Miała bardzo ciężka sytuację życiową. Non stop zamyślona, nie dało się z nią normalnie porozmawiać. Pojechała na parking, wysiadła z samochodu i poszła na zakupy. Słuchajcie ona się ocknęła że dziecko jest w samochodzie po jakiś 3-4 minutach max. Oczywiście rzuciła wszystko i pobiegła do dziecka. Do tej pory mówi że nie wie jak to się stało. Małe miasteczko w zasadzie większość się zna więc nie miała przez to kłopotów ale wiem że takie sytuacje się zdarzają i mimo że nam się wydaje że to niemożliwe zmęczenie, myślenie robi swoje i czasem nas po prostu odcina na chwile.
ja właśnie pierwsze co pomyślałam o takiej sytuacji, bo mimo ze nie mam jeszcze dziecka to kilka razy zapomniałam o psie który spal na leżance i został w samochodzie… jak jest bardzo dużo a głowie to na prawdę wszystko się może wydarzyć
No ja też w to wierzę że jak ktoś jest jeszcze w połogu, niewyspany i przemęczony to może się coś takiego zdarzyć …… no i może wtedy to ma sens kupowanie takiego gadżetu
Ale to na jakiej podstawie wyczuwa że dziecko zostało samo w samochodzie ![]()
Osobiście uważam że to zbędny gadżet, bo nie wyobrażam sobie zapomnieć o dziecku, ale z drugiej strony skoro taki produkt został wymyślony to jednak było zapotrzebowanie. Zwłaszcza po wielu historiach jakie słyszałam że np ktoś w USA zapomniał że wiózł dziecko do żłobka i zaparkował pod pracą i zorientował się że dziecko było w aucie jak drugi rodzic chciał je odebrać z placówki.
Ojej pierwszy raz o tym slysze . Chociaz jesli mam byc szczera to bym sie nje zdecydowala , czytalam opis na oficjalnej stronie , bo mnie to zaciekawilo , ale wydaje mi sie to tylko takim bajerem
@SylwiaMK ostatnio widzialam filmik , tylko , ze nie wiem czy to nie rezyserowany
wiadomo hak teraz jest . Ale wlasnie gdzies w stanach niby babka jechala z fotelikiem na dachu , bo zapomniala wlozyc fotelik z dzieckiem do auta ![]()
Jej, nawet nie miałam pojęcia że coś takiego jest dostępne na rynku! ![]()
Ale w sumie czego to teraz nie ma ![]()
![]()
Według mnie to zbędny gadżet
ale pewnie wszystko zależy od tego czy komuś da to w pewnym sensie więcej spokoju, komfortu psychicznego, że to jakoś “pomoże”, wesprze w natłoku tego wszystkiego co ma się na głowie ![]()
Powiem ci szczerze że ha bym czegoś takiego nie kupiła szkoda kasy na takie rzeczy , myślę że mało przydatny wynalazek ![]()