Ja się szczepilam a w wieku 1,5 roku zachorowalismy my i córka na RSV. My tragedia a córka za to tylko katar tak naprawdę.
Ja myślałam, że po szczepieniu w ciąży to będę potem dłużej chroniona, słabo trochę, ale dobrze że córka tak dobrze zniosła
Ja się w pierwszej ciąży nie szczepiłam to i w drugiej też nie będę
my na szczęście też nie złapaliśmy tego, a się nie szczepiliśmy.
Ja też postanowiłam się nie szczepić trochę obawiam się tego szczepienia
Ja będę rodzić w listopadzie,może na koniec października i lekarz mówił mi o szczepieniach ale ja jakoś nie jestem zwolennikiem tych wszystkich szczepień.
Nie ma czego warto tylko rozdzielać sobie dawki tak jak i dziecku później ![]()
Nie namawiam ale warto jeszcze przemyśleć, poczytać czy podyskutować z lekarzami bo akurat przypada sezon chorobowy
Dokładnie, warto też jeśli ma się w otoczeniu najbliższym dzieci małe które będą odwiedzać maluszka. U nas tak jest i non stop jak mamy się widzieć to dopytujemy czy są zdrowi bo widzimy się i nagle tydzień dwa po dowiadujemy się że znów są chorzy ![]()
Orientuje się się jaki koszt tej szczepionki na RSV? Bo na recepcie jest że 50% odpłatności ![]()
Ja płaciłam 900 ale miałam 100% płatna. Poczytaj w necie czy ona na pewno nie jest refundowana całkowicie bo wydaje mi się że tak miało być
No właśnie znalazłam że powinna być refundowana ![]()
To weź niech ci zmienią, no pewnie źle lekarz wystawił. Znajoma miała tak jak ja cukrzycę ciążową i jej za insulinę kazali zapłacić, bo taką receptę wystawił jej ginekolog, ja jej tłumaczyłam że na pewno jest darmowa i się okazało że źle w systemie coś kliknął
A jak ludzie się nie znają to potem kupują takie leki za tyle kasy…
U mnie też pisało 50% i uprawnienia dodatkowe C i była za darmo
Skąd takie wrogie nastawienie ? To jak dbasz o siebie w ciąży wpływa na dziecko
Od kwietnia są refundowane. Lekarz musi Ci wystawić receptę z kodem C i wtedy odbierasz ją w aptece za darmo.
Jeśli mas kod C do tego to jest poprawnie.