Szybkie przepisy na super obiady 🥗

To ja jak do Warszawy jechałam służbowo to był właśnie taki turecki kebab o zawsze tam chodziłam by go zjeść :upside_down_face:

Ja w bułce nie jem nigdy , bo są bardzo się objem tą bułką :sweat_smile: zbędne kalorie :sweat_smile:

Też racja :see_no_evil: ale jak się oprzeć jakiej pysznej chrupiącej bułeczce ? :speak_no_evil::see_no_evil:

A robiliście już ta nowość wiralowa czyli hamburger zamknięty w bułce?

Niee, ja nawet o tym nie słyszałam :smiling_face::face_with_hand_over_mouth: jak to wgl wyglada ?

Tylko widziałam na tt ale nie robiłam :grinning:

1 polubienie

Robisz ciasto drożdżowe na bułki rozwałkowujesz porcje do środka wkładasz usmażony kotlet ser żółty sos zamykasz tak aby stworzyć dla kulkę postępujesz sezamem i do pieca. Bardzo mnie korci by właśnie wypróbować ale zastanawiam się czy to nie przemieka. Gdyby były spoko to fajna opcja na mini burgerki na przyjęcia

1 polubienie

Ja nie jestem pewna czy ten kotlet nie zmięknie w tym chlebie/bułce :upside_down_face:

1 polubienie

Widziałam ten przepis na tik toku , też mnie kusi taki burger . Nie powinno przemknąć . Ja ostatnio robiłam podobne tyle że w środku była szynka kiełbasa krakowska w kostkę pokrojona , kukurydza ogórek kiszony , ser żółty i ten farsz był wymieszany z przecierem pomidorowym i przyprawami świetne to wyszło na drugi dzień też było bardzo dobre nic nie przemokło

1 polubienie

O! To muszę koniecznie wypróbować :grin:

Ooo brzmi na prawdę pysznie :smiley:

Mmm, brzmi przepysznie :smiley: kusi żeby zrobić! :grinning:

Przez to forum to ma się tylko ochotę na jakieś dobrocie , a najgorzej jak się coś zobaczy właśnie o takiej godzinie :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

Hahaha no właśnie chęci się nabiera na smakołyki, a później nie mam czasu nic takiego ekstra zrobić do jedzonka :stuck_out_tongue_winking_eye:

Najgorsze jak się ogląda i czyta o takich rzeczach będąc w ciąży i mając zachcianki

Tak z ciekawości to macie albo miałyście jakieś zachcianki ciążowe ? Ja np nie miałam żadnej stałej tylko takie przelotne . Na początku gdy nie dałam rady nic przełknąć frytki z dużą dużą ilością soli wchodziły jak złoto :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:raz to była galaretka drobiowa i ocet , koniecznie z octem a teraz nie dawno skończyła mi się ochota na truskawki taka mega , teraz jeszcze nic mnie tak nie ciągnie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: a u was ?

Niedawno był poruszany taki temat :smiley: możesz poczytać jak to było u nas i podzielić się swoimi doświadczeniami :slight_smile: Zachcianki – najdziwniejsze połączenia smaków

4 polubienia

Sos gold Kentucky z KFC, mąż się śmiał że mi kupi x tych sosów w prezencie :sweat_smile:

W ciąży brzmi to jak spełnienie marzeń :joy:

1 polubienie

Kocham ten sos i wiesz że jest jego odpowiednik z roleskiego . Smakuje identycznie i zdarza się, że jest w Biedronce ale często wykupiony bo szybko schodzi. Jak tylko widzę to biorę odrazu dwa na zapas .