Ubranka z lumpeksu

O szlak ale co te pieniądze niż nie domozyskania ? Bo 2 mln to sporo. Firma to gdzieś zgłaszała? Jak to się skończyło?

W tym dzwoneczku po prawej stronie jak wejdziesz na OLX to są powiadomienia i tam zawsze pisze w jakiej kategorii i do kiedy

1 polubienie

Finalnie nie wiem jak się skończyło, bo się zwolniłam.
Wiem, że szkodę na pewno pokrywał ubezpieczyciel, bo transport towaru, jeśli firma jest, to musi być ubezpieczony, więc akurat nasze ubezpieczenie taką kwotę obejmowało.
Firma wiem, że starała się, aby jednak ookryl to ubezpieczyciel właściciela towaru, który zlecił nam przewóz, bo nie poinformowali nas, że towar jest wysokiego ryzyka, podobno w tym samym tygodniu okradli 53 ciężarówki o tej samej wartości :rofl:
Nie wiem jak dokładnie się to skończyło, ale jak się zwolniłam, to szef wysłał mi wezwanie do zapłaty tych 2 milionów, jednak po odpowiedzi mojego prawnika wszystko rozeszło się echem :hear_no_evil::rofl:

1 polubienie

Jeny ja bym się mega zdenerwowała, i to pewnie mało powiedziane. Ale ludzie robią przekręty, oszustwa, szok.

Dzięki, tego nie wiedziałam :crazy_face: ja bardziej Vintedowa, ale te wysyłki na Olx jednak kuszą :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

O kurcze to gruba akcja. A towar wysokiego ryzyka czyli np co to jest?

Tu akurat jechali 25 ton niklu, a przeważnie od tego klienta zabieraliśmy aluminium lub stal.
W przypadku transportów np AGD często stosuje się wtedy tylko parkingi strzeżone, monitorowane i oświetlone, ogrodzone. Różne firmy mają różne wymagania, tu nawet nikt nas nie poinformował o zmianie towaru i o tym, że jest „chodliwy” :rofl:
Co ciekawe tydzień później ukradli mi drugie auto, tzn mojemu podwykonawcy, ale zorientowali się, że to już mniej wartościowe aluminium i oddali na miejsce dostawy :rofl::rofl::rofl:

Masakra że takie rzeczy się dzieją. Ukradli i oddali to dopiero akcja

1 polubienie

Ja dzis dorwalam kombinezon za 5 .49 :see_no_evil::see_no_evil:

7 polubień

O wow ale super zakup

@ewelka8990 wow! Jaki piękny i jeszcze za takie pieniądze :bomb::smiling_face_with_three_hearts:

No piekny i bez zadnej skazy :heart_eyes:

Jejku, naprawdę super :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja zaczęłam kupować na vinted odkąd mały podrósł i zaczął się przemieszczać .Czasami jednak Vinted trochę zawyża ceny i wtedy bardziej opłaca się kupić nowe.
U mnie w okolicy niestety nie ma żadnego fajnego lumpeksu.

Też je widziłam ale nie było naszego rozmiaru :grin: a ja nie z tych co na handle biorą :rofl:

Gdzie widzialas ? :wink:

W Rumi jak byłam na zalupach. A Ty gdzie dostałaś?

Miasto na dolnymslasku :wink:

Już myślałam, że w tym samym byłaś co ja :slight_smile:

Ostatnio w suinsay była wyprzedaż, że przy zakupie min 2 sztuk z przeceny było jeszcze dodatkowe 50%, więc córce kupiłam już kurtkę i kombinezon na przyszły rok i wyszło mnie to może z 40 złotych.

1 polubienie