Ja praktycznie wszystkie ciuszki mam z drugiej ręki, są one w bardzo dobrym stanie kupione na Vinted, upolowane w lumpie lub przekazane po innym dzieciaczku z rodziny. Niektóre rzeczy sobie dokupiliśmy, których potrzebowaliśmy, ale ogólnie pierwsze co robię na początku to szukam na Vinted, bo jak narazie z malutkim nie mam opcji wyjścia do lumpa.
Ja tak samo chociaż jak patrzę niektóre ciuchy i sobie liczę że aha plus ochrona kupującego plus kożuch wysyłki wyjdzie to samo co pójść do Pepco, czy Sinsaya
To prawda, najlepiej kupić w zestawie lub w ogóle takie paczki, w których jest już sporo ubrań
Nie mam żadnych uprzedzeń co do tego. Synkowi kupowałam często. Ubranka za grosze, a jakościowo świetne! Niedawno urodziłam córkę i planuje niebawem wypad na zakupy lumpeksowe ![]()
Dokładnie nowe ciuchy jadą w kontenerach , są pryskane chemikaliami i też trzeba wyprać . Więc jak dla mnie to żadna różnica czy nowe czy używane . Ja mam takie perełki z lumpa , nowe z metkami lub nie zniszczone nic jak nówki sztuki, wszystkie drogich marek albo nawet mam kilka perełek premium i za grosze kupione .
Z Vinted już praktycznie się nie płacą chyba, że jak ktoś ma po kilkanaście czy kilka sztuk.
Tylko pączki kupuje jak już
Dokładnie dla tego też ciężko tam coś sprzedać
jak można nowe kupić już bardzo tanio .
Tak ja na wagę kupuje. Body to tak około 5-7 zł w dniu dostawy. Teraz zrobiłam się wybredna i kupuje tylko lindex, newbie, next
przyzwyczaiłam sie do dobrej jakości za grosze
A gdzie kupujesz na wagę newbie ? Ciekawe czy online wgl gdzieś można ?
Ale fajnie. Jejku niestety ja nie mam nigdzie w pobliżu lumpa
W CTO, Online widziałam stronki co sprzedają używki ale za takie ceny, że się nie opłaca. Zdecydowanie już lepiej polować na Vinted
Aaa no to ja właśnie do rozm 68 dużo rzeczy znalazłam fajnych kompletów z newbie zestawy i dobre ceny . A teraz jak coś szukam już od 74 to już nic znaleźć nie mogę , albo już ceny dużo wyższe . A lubie tą markę . Używane , a jak nowe wyglądają .
Kupuję dla siebie i dla dzieci
czasem są naprawdę mega perełki. W domu wypiorę i wszystko jest w porządku ![]()
Bardzo drogo tam wychodzi ogólnie
Wiadomo, jak już kupować używkę to tylko sprawdzonych marek.
Ja też poluję na wybrane ![]()
Ja swoje rzeczy mam niektóre z lumpa, które mają już ponad 15 lat i nic się z nimi nie dzieje…
Chociaż co niektóre wyszły już z mody.
U mnie koleżanka która trochę zna się na markach i buszuje po lumpach kupiła spodnie jeansy jakieś tam bez markowe ale z takiego grubego jeansu albo to ten denim nie wiem nie znam się i okazały się na nią za duże. Sprzedała mi za 35 zł ale w sumie one takie jakieś dziwne były na mnie ale mówię wezmę. Przyszłam do domu pokazuję córce a ona do mnie mammooooo to są spodnie z balmain czy jakoś tak to się pisze. Wchodzę na neta i patrzę a tam ceny od tysiaka w zwyz ![]()
oczywiście nie powiedziałam jej o tym bo by chciała je odkupić ![]()
wystawiłam na vinted za 750zl i sprzedały się bez żadnego targowania w ciągu godziny. Deal życia normalnie. Koleżance skłamałam że średnio na mnie pasowały i innej koleżance odsprzedalam. W sumie wiecie o tym tylko wy i moja córka więc jak się któraś wygada to … ![]()
![]()
Takie strzały trafiają się raz na milion. Jak to mój mąż stwierdził głupi ma zawsze szczęście ![]()
![]()
Hahaha no @Karcia to rzeczywiście zrobiłaś biznes życia!! ![]()
![]()
![]()
Noooo a jakie było moje zdziwienie że ktoś je kupił za tyle ![]()
![]()
No to faktycznie się trafiło. Można znaleźć perełki naprawdę w lumpach , tylko trzeba się znać i szukać. W moim lumpeksie jak jest dostawa co tydzień, to przed otwarciem czeka w kolejce z 20 chłopaków i buszują po lumpie szukają męskich kurtek,bluz, T-shirtów itd. wszystko sprawdzają w necie, a później sprzedają na Vinted.