Ubranka z lumpeksu

Ja praktycznie wszystkie ciuszki mam z drugiej ręki, są one w bardzo dobrym stanie kupione na Vinted, upolowane w lumpie lub przekazane po innym dzieciaczku z rodziny. Niektóre rzeczy sobie dokupiliśmy, których potrzebowaliśmy, ale ogólnie pierwsze co robię na początku to szukam na Vinted, bo jak narazie z malutkim nie mam opcji wyjścia do lumpa.

Ja tak samo chociaż jak patrzę niektóre ciuchy i sobie liczę że aha plus ochrona kupującego plus kożuch wysyłki wyjdzie to samo co pójść do Pepco, czy Sinsaya

To prawda, najlepiej kupić w zestawie lub w ogóle takie paczki, w których jest już sporo ubrań

1 polubienie

Nie mam żadnych uprzedzeń co do tego. Synkowi kupowałam często. Ubranka za grosze, a jakościowo świetne! Niedawno urodziłam córkę i planuje niebawem wypad na zakupy lumpeksowe :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Dokładnie nowe ciuchy jadą w kontenerach , są pryskane chemikaliami i też trzeba wyprać . Więc jak dla mnie to żadna różnica czy nowe czy używane . Ja mam takie perełki z lumpa , nowe z metkami lub nie zniszczone nic jak nówki sztuki, wszystkie drogich marek albo nawet mam kilka perełek premium i za grosze kupione .

1 polubienie

Z Vinted już praktycznie się nie płacą chyba, że jak ktoś ma po kilkanaście czy kilka sztuk.

Tylko pączki kupuje jak już

Dokładnie dla tego też ciężko tam coś sprzedać :face_exhaling: jak można nowe kupić już bardzo tanio .

1 polubienie

Tak ja na wagę kupuje. Body to tak około 5-7 zł w dniu dostawy. Teraz zrobiłam się wybredna i kupuje tylko lindex, newbie, next :see_no_evil: przyzwyczaiłam sie do dobrej jakości za grosze

1 polubienie

A gdzie kupujesz na wagę newbie ? Ciekawe czy online wgl gdzieś można ?

Ale fajnie. Jejku niestety ja nie mam nigdzie w pobliżu lumpa

W CTO, Online widziałam stronki co sprzedają używki ale za takie ceny, że się nie opłaca. Zdecydowanie już lepiej polować na Vinted

1 polubienie

Aaa no to ja właśnie do rozm 68 dużo rzeczy znalazłam fajnych kompletów z newbie zestawy i dobre ceny . A teraz jak coś szukam już od 74 to już nic znaleźć nie mogę , albo już ceny dużo wyższe . A lubie tą markę . Używane , a jak nowe wyglądają .

1 polubienie

Kupuję dla siebie i dla dzieci :smiling_face: czasem są naprawdę mega perełki. W domu wypiorę i wszystko jest w porządku :smiling_face:

Bardzo drogo tam wychodzi ogólnie

Wiadomo, jak już kupować używkę to tylko sprawdzonych marek.
Ja też poluję na wybrane :slight_smile:

Ja swoje rzeczy mam niektóre z lumpa, które mają już ponad 15 lat i nic się z nimi nie dzieje…
Chociaż co niektóre wyszły już z mody.

1 polubienie

U mnie koleżanka która trochę zna się na markach i buszuje po lumpach kupiła spodnie jeansy jakieś tam bez markowe ale z takiego grubego jeansu albo to ten denim nie wiem nie znam się i okazały się na nią za duże. Sprzedała mi za 35 zł ale w sumie one takie jakieś dziwne były na mnie ale mówię wezmę. Przyszłam do domu pokazuję córce a ona do mnie mammooooo to są spodnie z balmain czy jakoś tak to się pisze. Wchodzę na neta i patrzę a tam ceny od tysiaka w zwyz :rofl::rofl: oczywiście nie powiedziałam jej o tym bo by chciała je odkupić :sweat_smile::face_with_peeking_eye: wystawiłam na vinted za 750zl i sprzedały się bez żadnego targowania w ciągu godziny. Deal życia normalnie. Koleżance skłamałam że średnio na mnie pasowały i innej koleżance odsprzedalam. W sumie wiecie o tym tylko wy i moja córka więc jak się któraś wygada to … :rofl::rofl::rofl: Takie strzały trafiają się raz na milion. Jak to mój mąż stwierdził głupi ma zawsze szczęście :rofl::rofl:

8 polubień

Hahaha no @Karcia to rzeczywiście zrobiłaś biznes życia!! :sweat_smile::grin::grin:

Noooo a jakie było moje zdziwienie że ktoś je kupił za tyle :rofl::rofl:

No to faktycznie się trafiło. Można znaleźć perełki naprawdę w lumpach , tylko trzeba się znać i szukać. W moim lumpeksie jak jest dostawa co tydzień, to przed otwarciem czeka w kolejce z 20 chłopaków i buszują po lumpie szukają męskich kurtek,bluz, T-shirtów itd. wszystko sprawdzają w necie, a później sprzedają na Vinted.