Usg bioderek i szerokie pieluchowanie

Nie wiem czy będzie co

Raczej nie będzie czego ratować. A współczuję tym którzy będą musieli coś zabrać żeby polepszyć sytuację. To się dopiero zacznie. 

To już się robi straszne na samą myśl 

Wracając do tematu, po 7 tygodniach szerokiego pieluchowania byłam na kontroli i wszytsko jest już w porządku. 

O proszę swietna wiadomość. Ale dalej musisz szeroko pieluchować? Bo u kolezanki też byłó ok ale lekarz zalecił zeby mimo wszytsko szeroko pieluchować 

MamaEm no to ekstra :)

A ortezy nie musiałaś mieć no nie?

MamaEm super!!

A mnie zastaną czy dzieci czesto koszone na rękach te mają takie problemy?

Ostatnio jak byłam u ortopedy na kontroli usg to lekarz właśnie mówił aby dużo nosic 

W noszeniu ważne zeby nózki szerokie  nosić a ramionka do sibeie wąsko.Mi tak lekarze tłumaczyli

MamaRóżaMiki to pewnie coś w stylu noszenia w chuscie? Bo wtedy też te nóżki są szeroko a rączki przy ciele dziecka. 

Anita a mowil Wam konkretnie jak nosić?

No tak bo też była tam matka co miała chustę ta kołowa pamiętam i też ja kupiłam bo lekarz polecal a ja nie byłam fankom tego długiego motania a ta kołowa moment i dziecko jest  a jak musiałam wychodzić że szczeniakiem i dzieckiem to jak znalazł  ii właśnie nóżki szeroko w niej też

Dokładnie w chuscie nóżki są szeroko a rączki blisko. Z tym noszeniem i bioderka mi to różnie bywa. Ortopedzi są innego zdania niż fizjoterapeuci. Fizjo twierdzą nie dziecko powinno jak najwięcej leżeć na twardym prostym podłożu i nie powinno się dużo nosić. Ortopedzi znowu że warto nosić. I kogo tu słuchać. 

pewnie trzeba znaleźć złoty środek między tymi opiniami i robić tak jak czujemy.

Ewcia tak to jak by na brzuchu nóżki szeroko;) czyli tak chyba się nisi;)

Dokładnie z noszeniem rózne opinie co lekarz. jedna spójnosc zeby duzo na twardym i na brzuchu, nawet jak nie lubi to namawiac

Teraz to co specjalista to inne zdanie 

Tia właśnie  i bądź tutaj madrym;)

Ale chyba do tego kładzenia na brzuchu wszyscy zgodnie podchodzą, że warto?

Ewcia lezakowanie na brzuszku tak ;)

A ja pisalam o noszeniu  w sumie na swoim brzuchu bo mi jeszcze do końca nie spadł;)

Z własnej obserwacji wiem że dzieci mało kładzione na brzuchu cxy to dlatego że same nie lubiły tej pozycji czy tez rodzice za bardzo nie zwracali uwagi na pewno jednogłośnie dużo później opanowywaly nowe umiejętności