Nati nie każde urządzenie jest dobre. Lepiej trochę poczytać o nich
Oczywiście że nie każde ale nieraz nie stać kogoś na lepsze to kupuję tańsze nie zważywszy na opinie
Dokładnie nie każdego stać czasem też możemy kupić taki sprzęt używany ale nie wiemy dokładnie w jakim stanie
paula jednak mnie nie stać na taki wydatek. 1500zł jednak to dużo
Roztocza są praktycznie wszędzie, więc chyba zostaje tylko ograniczenie ich ilości chociażby poprzez zdjęcie dywanów.
Dokładnie, roztocza są wszędzie, nie jesteśmy w stanie się ich pozbyć z naszego życia. Możemy jedynie trochę ograniczyć ich ilość przez częste sprzątanie, rezygnację z dywanów, itp.
U nas na szczęście nie ma dywanów
nam teraz teściowa pożyczyła oczyszczacz powietrza jak dzieci zaczęły chorować. Po tygodniu filtr był mega "brudny" byliśmy w szoku, że takie zanieczyszczone jest powietrze . Wiem, że to drogi sprzęt, ale teraz uważam, że jak kogoś stać to jest wart zakupu
oczyszczacz powietrza to super sprawa bo nie oszukujmy się teraz to powietrze jest tak zanieczyszczone, a m to wdychamy i wszystko osiada w naszych płucach
My własnie zakupilisny 3 dywany do domu i teraz po przeczytaniu czy warto rozłożyć:)
My używamy oczyszczacza powietrza z funkcja nawilżania..uważam, że jest super, powietrze jest o wiele lepsze niż w pomieszczeniach w których oczyszczacz nie jest uzywany.
Mamarozamiki rozłożyć możesz ale obserwuj co będzie się działo bo jednak dywany takie grube solidne zasłony często wiszące w salonach to mimo wszystko największe siedliska roztoczy
No właśnie a piore zasłony raz w roku bo są bardzo ciężkie i trudne do ogarnięcia chyba jednak za zadko. Agata Ar a jaki odświeżacz polecisz
używamy sharp z funkcją nawilżania. chodzi non stop i powietrze jest naprawdę fajne. latem do pojemnika na wodę można wrzucić do wody kostki lody i przyjemnie ochładza :)
Odświeżam ![]()
Mamy , czy Wy też to robicie ;)?
u nas -5 wiec kilka h potrzymam tak kołdry wraz z poduchami bez poszew oczywiscie -zabija ta niska temp roztocza właśnie ![]()
![]()
Nie robię tak, aleeee! Mamy kombinezon z wełny merino i wyczytałam, że bardzo dobrym sposobem żeby go nie prać jest położenie i zasypanie śniegiem na chwilę, a potem wywietrzenie i tak właśnie zrobiłam! ![]()
Tak. Wgl swetry dobrze tak ,prać, ![]()