Wszy

Tez bym raczej działała jaką wcierką na wszy

taka wcierka już sprawdzona :p

Jakoś mnie ten grzebień nie przekonuje. Jednak szampon to szampon. 

chyba są tez gumki do włosów na wszy 

gumki to też pewnie na bazie zapachu to bardziej zapobiegawczo bym pomysłała taki eko ;) a szampon juz taki zabije i zniszczy ;) 

trzeba zadziałać od środka.. wyczesywanie chyba samo za dużo nie pomoże

Uważajcie na swoje dzieciaki jak chodzą do żłobka czy przedszkola, bo panuję teraz wszawica wsród dzieci... co słyszę to koleżanki naokoło o tym mówią;/

MamaEm u mnie w przedszkolu wiosna była plaga. Na razie właśnie odpukac cisza. Chociaz trochę w ciąży przeżywalam ta wszawicę i ospe ewentualna na szczęście jakoś się udało dotrwac

Ja na szczęście nie miałam jeszcze z wszami styczności 

Tak tak u nas też, ostatnio mówiła pani ze szkoły. I ospa. Ale u nas ominęło to i to 

no to super, bo to nic przyjemnego;/

martyna oo czyli jakimś cudem można tej ospy nie złapać..liczę na cud, że nie będzie plam bo na razie czekam 

Ja to sie zastanawialam czy to nie takie bujdy z tą wszawica bo vorka 3 lata do przedszkola wszawica zawsze  z początkiem roku a ani razu nie miala ;)

Jak ze znajoma rozmawiałam to mowila podobnie ;) 

A u was któreś dziecko złapało? 

Ja to się poczatkowo obawialam bo wlosy dlugie wiec bylo by trochę ciężko z tym ;/

Mazia właśnie u nas przed feriami panowała. Od 17 siedzi syn w domu bo ferie i nic się nie pojawiło 

a to może u nas jakaś szansa choć nie liczę na to :D 

ja też nie wiem czy te wszy są . U siostry pamiętam za dziecka jedna dziewczyna miała i nikt w klasie nie złapał od niej 

Serio znowu wszy w przedszkolach i żłobkach? Ja to pamiętam z mojego dzieciństwa że też u nas w przedszkolu plaga była to mama nam włosy myła i wyczesywała włosy. Ech... Straszne to. Dobrze że mam chłopaka to jakoś chyba łatwiej się tego pozbyć.