Wycofanie mleka Aptamil/Bebilon

No super… moga miec takie objawy ale jak jakis organizm bedzie ciut slabszy od reszty? Biedne maluszki :pleading_face::pleading_face::pleading_face::pleading_face:

Kurcze co to się dzieje.
Przecież to dla dzieci jest.
Masakra

to jest straszne ile ostatnio skażeń mleka :face_with_peeking_eye:
strach mleko mm podawac ale czasami nie ma wyjścia

Ale to tylko jakaś partia czy wszystkie mleka

Partie, podane są wlasnie na stronie i trzeba sobie sprawdzić :smiling_face_with_tear:

alert

dzisiaj w Belgii
za 2 tyg w Polsce

1 polubienie

No dla mnie to ci się stało z tymi mlekami to jest coś przerażającego

Jestem przerażona tym co się dzieje z tymi mlekami. Skoro nawet dla najmłodszych skład mleka jest zły to co dopiero inne produkty które nie podlegają takim kontrolom

1 polubienie

dobrze że mój chlop zbierał puszki do garażu wiesz na śrubki wkręty klucze takie3 klucze takie. i jak wyjdą ze te puszki są skażone to ja biorę i zawracam. przynajmniej bedzie jako “odszkodowanie”

Ja teraz też nie wyrzucam już puszek, zostawiam na wszelki wypadek w garażu. Jak ogłosili wcześniej kolejne wycofane partie mleka NAN to grzebałam w śmietniku- akurat następnego dnia zabierali plastiki. Tak dla świętego spokoju musiałam sprawdzić. Wtedy zauważyłam jedyny plus systemu kaucyjnego - miałam mniej śmieci do sprawdzenia :joy:

2 polubienia

Mam nadzieje że Bebiko 3 nie bedzie wtcofane bo mała innego mleka nue chce ruszyc
Ale mozecie tez spawdzic na stronie poszeczegulnego mleka np. Bebiko,bebilon itd. Ktore partie sa wycofane i czy wasze mleczko jest bezpieczne

1 polubienie

Najgorsze, że tych partii jest coraz więcej …. Trafiła któraś z Was na tą skażona ? Zastanawiam się co jeśli była podana dziecku ? Są jakieś procedury? :cry:

1 polubienie

Jesli dostanie nagle nudnosci, biegunki, wymioty musisz skontaktowac sie z pediatra :wink:

1 polubienie

ja podałam ale nic się nie stało, może profilaktycznie wycofali

1 polubienie

@Molly być może właśnie wycofali profilaktycznie większą partię niż była skażona …. No dramat z tym mlekiem :cry:

1 polubienie

My 4 dni podawaliśmy i nic się na szczęście nie działo. Mąż zaniósł do Rossmana i dostał inna puszkę. Akurat była jedną nie z wycofanej partii. A ja zaraz innej firmy zamówiłam mleko. No bo to jest że może być skażone a nie musi. Bo jak syn miał 2 miesiace to na pewno miałby jakieś objawy

U nas córka tak samo bebiko 3 ,synek Bebilon pepti 1 masakra jak tak czytam mega się stresuję…
Czy ktoś chce otruć dzieci z Europy czy o co chodzi…:slightly_frowning_face:

@Patrycjaw25 no wlasnie nie wiem nagle ze mleko jest skarzone i wycofuja i co teraz my mamy mamy zrobjc jezeli dziecko nie chce innego zakceptowac