Wypadanie włosów, co skutecznego?

https://allegro.pl/oferta/pantene-pro-v-smooth-sleek-argan-infused-olejek-do-wlosow-100-ml-17121515680?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&srsltid=AfmBOop94wQNtXctdk1ckZ1H81pocWV2samgirm0oEFKGDKQy51S8M-XNeU

mi ten się sprawdza , Mozna go nawet w biedronce dostać jest super

1 polubienie

Ja polecam szampon dermena do osłabionych nadmiernie wypadających w rossmanie czy aptece kupisz . Pamiętam jak mi wypadały cala wanna włosów po myciu. Ale od kiedy stosuje jest o wiele lepiej i nowe wychodza ze zaraz grzywkę będę miała :joy::joy:

Ja bardzo polecam ampułki oraz szampon z strony maanu mają specjalne produkty do tego mi one uratowały włosy dosyć szybko . Trochę kosztują ale na prawdę warto …
polecam również tabletki vitapil mama. Biorę od dwóch miesięcy dodatkowo i już dużo mam odrastających włosów

tez go mam , zwykły najtańszy bardzo dobry

Ja zaczęłam pić kolagen, suplementować Wit B i z polecenia w aptece Kerabione MAMA. Jest trochę lepiej ale niestety nadal wypadają:(

Kolagen jest fajny na porost, ale niestety trzeba pamiętać, że wspomaga on porost włosów wszędzie, nie tylko tych na głowie.
Moja koleżanka suplementowqla kolagen dość długo i włosy naprawdę szybko jej rosły, ale wtedy i pachy i nogi goliła codziennie

Ja biorę witaminy te co w ciąży i mi się wypadają

ja i tak muszę golić codziennie przy kąpieli lub co dwa dni , tak ze dla gęściejszych włosów na głowie dla mnie to ie był by problem ;p

1 polubienie

A był ktoś u trychologa ?

Ja po pierwszej ciąży brałam jeszcze witaminy zalecane do karmienia piersią, a tak to stosowałam zwykła pielęgnację. Na zadne wcierki nie miałam ochoty ani czasu ;d samo przeszło, ale teraz mam dużo takich krótszych włosów

Ja co 2 dni pachy, ale nogi to czasami co 2 tygodnie

Haha, no ja niestety na głowie mam ich niewiele, więc gęściejsze włosy to u mnie marzenie :sweat_smile: Za to na nogach od kiedy zrobiłam laserem , to golę się raz na tydzień lub co 2 tygodnie mega wygoda

1 polubienie

Tak, byłam u trychologa i dostałam radę żeby jeść dużo wątróbki :smile:

2 polubienia

I co jesz? Jakiś dłuższy czas i widzisz różnicę ?

Nie byłam , ale moze warto skoro wlosy musze myc codziennie? Zbyt szybko sie mi przetłuszczają . Chyba ze moze peeling skalpu pomoze ?

A pfeee wątróbka , nie chwycilabym się tego :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Nie ma magicznego sposobu na przetłuszczające się włosy. To wina wydzielającego się sebum na skórze głowy, niewiele na to pomaga :confused: najlepsza pomoc, to myć włosy tak często, jak jest po potrzebne, nie przetrzymywać tłustych włosów itp

Ja nawet lubię , tylko slyszlam ze w ciazy nie mozna i nie jem teraz

Ma dużo żelaza:) mimo tego bym nie jadła :wink: