Wysypka na brzuszku u dziecka

U nas ta wysypka dopiero 3 dnia się pojawiła 

Teraz sobie przypominam że córka na brzuszku miała wysypkę jakieś 2 tygodnie temu. Ale gorączki nie miała

U nas też tylko gorączka i po 3 dniach wysypka. ale tyle co stresu się najadłam przy tej gorączce to głowa mała:(

A byliście u lekarza czy sama sobie poradziłaś z tą gorączką? 

i jak wysoka byłą ta gorączka ?

Miska pyska u nas był tylko stan podgorączkowy raz było 38 więc może czasem łagodnie przejść. W trzydniówce typowe jest to,że po gorączce jest ta wysypka,ale tylko na tułowiu i głowie. Kończyny są w tedy czyste 

Ja właśnie zauważyłam już na brzuszku, ale nie pamiętam aby gorączkowała

U nas też gorączka była dosyć lekka i tylko jednego dnia miała 38 ale przez cały dzień i noc się utrzymywało 

Może nie zauważyłam że miała gorączkę 

Miska mysle ze bys zauwazyla mamy to niczym czujnik chodzacy zawsze wychwyca jak cos sie dzieje ;)

Ja też bym nie wiedziała że mój mały gorączkuje ale akurat się czołem do mnie przytulil bo tak to był wesoły

U mnie córka też miała na początku na brokuła alergię ale po jakiś czasie jak znów podałam to zeszło jej tak że trzeba próbować a nie masz przepisanego od lekarza alerteca ? Jak dziecko często ma wysypki powinien Ci pediatra przepisać w razie w żeby szybko zareagować 

Czym dziecko starsze to może trudniej zauważyć, szczególnie jak już samo chodzi i rzadziej się przytula. No chyba, że wtedy po zachowaniu widać że coś nie tak 

U nas z tym zachowaniem to różnie bywa bo jesteśmy też na etapie odsmoczkowania więc ona też inaczej się zachowuje 

MiskaPyska a w końcu co się okazalo z tą wysypka, byliście z tym u lekarza czy samo przeszło? 

myślę, że być zauważyła. Mój był totalnie bez życia, ciągle się przytulał skóra była tak ciepła. NIe da się w sumie nie zauważyć , że dziecko z temperaturą 

Ja byłam u lekarza, ale powiedziała, że nie widzi źródła infekcji, temperaturę miała ponad 38, którejś nocy to prawie 39,5 było 

środki przeciwbólowe i kąpiele w wodzie na szczęście pomagały, jednak już miałąm jechać na sor jak nie będzie spadac... 

W nocy zawsze najgorzej z tą temperaturą u dziecka. Ja też przy chorobie małej siedziałam z okładami i pół nocy nieprzespane 

wiecie ja ostatnio sie zdziwiłam bo mając na rękach mała czuje ze jest ciepła i lece po termometr a tutaj różnica kilka kresek;) 37,3 wiec chyba jest sie w stanie wyczuc jak sie przytula malucha;)

mama Em u nas u starszej mieliśmy ciągłe czuwania bo ciagle wysokie skaczace gorączki nie było miesiaca aby nie miała infekcji i temperatury bywało że okłady były nie tylko na czole ale i na nóżkach łącznie z mokrymi skarpetami które wysychały na stopach - rada pediatry 

Ja to wyczuwam różnice temperatury u małej nawet jak mąż ją nosi na ręku a potem ja ją podniosę to zawsze taka gorąca jest